StoryEditor
PolitikaTATA BI DRUGAČIJE

I Tuđmani se podijelili uoči izbora u HDZ-u: jedan brat za Kovača, drugi za Plenkovića! Ovo im nije prvi put da su na suprotnim stranama...

Piše A.B.K.
19. veljače 2020. - 07:49
Stjepan Tuđman, mlađi sin prvog hrvatskog predsjednika, podržat će Mira KovačaArhiva/Bruno Konjević/HANZA MEDIA

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač predvodnik stranačke opcije "Pobjednički put" u kojoj su i Davor Ivo Stier i Ivan Penava,  pohvalio se kako je njegovu kandidaturu za šefa stranke podržao Stjepan Tuđman, mlađi sin prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

- Velika hvala obitelji Stjepana Tuđmana na potpori kandidatima platforme POBJEDNIČKI PUT za predstojeće unutarstranačke izbore – objavio je Kovač.

Naveo je i kako je “iznimna čast dobiti potporu sina i unuka prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja hrvatske države i HDZ-a dr. Franje Tuđmana, Stjepana, Ane Marije i Nere”.

Obitelj Tuđman, čini se, nanovo se podijelila oko izbora lidera kao što su se podjeli na nedavnim predsjedničkim izborima.

Kao što je poznato Stjepan Tuđman je za šefa države podržao Miroslava Škoru, a njegov stariji brat, saborski zastupnik Miroslav Tuđman, kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović.

Ista situacija ponavlja se i na unutarstranačkim izborima. Dok su mlađi sin i njegove kćeri potpisali kandidatura za Mira Kovača koji želi srušiti dosadašnjeg lidera, stariji sin Miroslav podupro je Andreja Plenkovića.

image
Miroslav Tuđman odlučio se za stranu Andreja Plenkovića
Bruno Konjević/HANZA MEDIA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 02:37