StoryEditorOCM
Politika‘vječna‘ oporba

Grbin odlazi s čela SDP-a, tko će ga naslijediti? Evo imena koja su u igri, Dalmatinac bi mnogima mogao pomrsiti račune

Piše Marina Karlović-Sabolić
10. lipnja 2024. - 23:21

Koju bih ocjenu sebi dao? Četvorku, peticu sigurno ne – ustvrdio je u ponedjeljak Peđa Grbin objavljujući da se, nakon što njegova stranka na parlamentarnim izborima nije osvojila vlast, na unutarstranačkim izborima neće kandidirati za predsjednika SDP-a.

– Ako je kriterij uspješnosti formirati Vladu, onda u tome nisam uspio. Ako je kriterij ostaviti stranku u boljem stanju, onda je to bilo uspješno – poručio je Grbin. Pozdravio je rezultate SDP-a na europarlamentarnim izborima.

– SDP je jak i ovaj rezultat nas obvezuje bez obzira na malu izlaznost. Mi to povjerenje građana nećemo iznevjeriti – ustvrdio je Grbin. SDP je, prema njegovim riječima, ostvario jedan od najboljih rezultata u grupaciji europskih socijalista: po postotku su na petom, a po broju osvojenih mandata dijele šesto mjesto.

– Dužnost političara je biti s ljudima, slušati ih i prenositi to. Svom nasljedniku sigurno ću reći da ima odličan tim u Saboru, a da predsjednik uz svoje obveze u Saboru mora puno više biti s hrvatskim ljudima. Tko god bude vodio SDP, morat će davati rješenja za probleme hrvatskog čovjeka – zaključio je Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 23:26