StoryEditor
Politikadobio ultimatum

Grbin ne želi Sabu u predsjedništvu SDP-a zbog njegove prošlosti, no na pomolu je kompromis koji bi bio prihvatljivo rješenje za sve

13. listopada 2020. - 20:02
Emica Elveđi/Cropix

Ultimatum kojega je Peđa Grbin dao Željku Sabi mogao bi, po svemu sudeći, uroditi prvim rezultatima.

Vrh SDP-a prošloga je tjedna bivšem vukovarskom gradonačelniku dao rok od 15 dana da se sam povuče sa mjesta člana SDP-ovog Predsjedništva.

Novi vođa socijaldemokrata tijekom kampanje protivio se Sabinom izboru u vrh SDP-a upozoravajući da u stranci koja se zalaže za politiku „čistih ruku“ ne bi smjelo biti mjesta za političku korupciju.

Sabo je odslužio zatvorsku kaznu zbog pokušaja kupovine vijećnika u Vukovaru. A onda je, suprotno Grbinovoj želji, voljom članova SDP-a izabran u Predsjedništvo najjače oporbene stranke.

Svjestan da je većina njegovih kolega u vrhu SDP-a protiv toga da on sudjeluje u radu Predsjedništva, Sabo je spreman napraviti kompromis.

Zamrznuti članstvo u Predsjedništvu SDP-a. Povući se i sa čela predsjednika vukovarsko-srijemske organizacije SDP-a, koju bi nastavio voditi njezin potpredsjednik. Ali pritom zadržati mjesto prvog čovjeka socijaldemokrata u gradu Vukovaru.

Neslužbene informacije iz vrha SDP-a govore da bi to moglo biti prihvatljivo rješenje za sve. Vrh socijaldemokrata bi skinuo stigmu stranke u čijem Predsjedništvu sjedi osoba osuđena za političku korupciju. Sabo bi pak zadržao svoju utvrdu u Vukovaru. Sa mogućnošću da se na skorim lokalnim izborima i sam ponovno kandidira za - gradonačelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. listopad 2020 20:02