StoryEditorOCM
Politikatraži se oporba

Da nema Prkića, ne bi ni znali da će brzo izbori! Ostali će valjda prekinuti hibernaciju nekako s proljeća...

Piše Ivo Bonković
6. listopada 2024. - 13:40

A dosade. Na Split mislim. Stranke su trenutno zaokupljene sobom, traženjem pravih kandidata za skore lokalne izbore, HDZ je tu trenutno u velikom poslu, do skupštine u Šibeniku sredinom ovog mjeseca moralo bi se znati tko će u borbu za gradonačelnike i župane. I doista iz te stranke na splitskoj razini prošlih tjedan dana ništa, nije im Puljak trenutno tema, imat će se kada baviti njim i ekipom u Banovini.

Ali lako za njih, gdje su ostali. Dobro, SDP je poslovično aktivan preko Davora Matijevića, ali oni su zapravo nedavno imali unutarstranačke izbore i poraženi još “ližu rane”, neki se bezuspješno pokušavaju vratiti u staro jato (Gordan Maras), treći su opet razočarani i rezignirani, četvrti se okreću sljedećim izazovima, a to su lokalni izbori.

U Zagrebu se vrti nekoliko kandidata, ali su navodno uvjereni kako Tomislav Tomašević opet dobiva pa je samo cilj podebljati viječnićki klub u Skupštini. Split? Tu ne bi trebalo biti previše dilema. Ali gdje su ostali, evo pitamo ponovo. Osim Keruma koji je najavio novi izborni sraz, nema niti traga od lokalnih ogranaka Mosta, Domovinskog pokreta, Možemo. Potpuna hibernacija. Vjerojatno će se probuditi dogodine u travnju i onda zasipati redakcije svojim priopćenjima i pozivima na konferencije za novinare, pa će prigovarati kako ih se slabo prati, da nemaju isti tretman. Pa naravno da neće imati isti tretman sa strankama koje rade ozbiljan posao cijele godine, a ne jedan mjesec uoči izbora.

image

Ivica Puljak i Tomislav Tomašević - imaju li uopće prave izazivače?

Nikola Vilić/Cropix

Zapravo se jedini ovog tjedna s vladajućima “fajtao” Jakov Prkić, sada županijski vijećnik stranke Direkt, a tema je smiješan način kako je Grad platio KK Split tzv. Žutu ligu, odnosno turnir njihovih klinaca.

Kako to već biva u Puljkovu gradu, Antonio Kuzmanić koji u resoru drži i sport, sportske klubove, nije odgovarao Prkiću nego je to obavio zamjenik gradonačelnika za Fejs. Odmjereno, kako samo on to zna.

Valjda će ovo zatišje uskoro biti prekinuto, čim HDZ odradi svoje unutarstranačke izbore, pa zahladi, pa krenu pripreme, pa napadi i kontranapadi.

A Puljak? Ništa, on samo pogledava prema Žnjanu i prati kako idu radovi (a idu), hoće li biti lijepo vrijeme (a nekako baš i neće) jer će mu to biti predizborni forte. Gotov Žnjan, novi Split. I nova pobjeda na izborima?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 13:40