StoryEditorOCM
PolitikaUVRIJEDIO GA...

Bulj odgovara na prozivke svog ratnog kolege i prijatelja: ‘Ja da govorim kao Vučić?! Nije mu ovo trebalo...‘

Piše Marko Didić
18. svibnja 2024. - 12:44
Miro Bulj: Mlinarić je moj ratni kolega i prijatelj, ali ova usporedba sa Vučićem mu nije trebala    Tom Dubravec/Cropix

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe je gostujući na N1 televiziji u emisiji Sandre Križanec govorio o koaliciji njegove stranke s HDZ-om i benfitima te suradnje za hrvatski narod, ali nije zaobišao ni pitanja SDSS-a, SDP-a i Mosta o kojima nije imao dobro mišljenje.

No mnoge je izjavila Ćipina izjava: "Ono što su  jučer u sabornici govorili Bulj, Pavliček, Grmoja - to je isto jučer govorio Aleksandar Vučić u Beogradu. Ne vidim nikavu razliku" navodi Mlinarić.

- Ne znam što sam to govorio osim što sam u Sabornici pustio na mobitelu snimku na kojoj moj prijatelji i ratni suborac Ćipe prije izbora govori da Domovinski pokret neće nikada koalirati ni s HDZ-om ni sa SDP-om. Tu sam snimku pustio tražeči povredu saborskog poslovnika, članak 238. jer je Mlinarić prethodno u Sabornici izjavio da to nije nikada rekao.

image

Stipo Mlinarić Ćipe je rekao da je Bulj u Saboru nastupio poput Aleksandra Vučića

Tonči Plazibat/Cropix

Jandroković me je trebao pustiti 30 sekundi što je uobičajeno vrijeme za zastupnika pa mi onda eventualno udijeliti opomenu, ali mi je on tijekom trajanja snimke u nepunih dvadeset sekundi udijelio tri opomene, kao da sam najoštriji košarkaški centar u NBA ligi. To on meni inače uvijek radi, ali ne i svojim HDZ-ovcima ni zastupnicima koji su HDZ-u  bliski. Zekanoviću koji je brutalno govorio o Peđi Grbinu nije dao niti jednu opomenu,  a koliko se sjećam on je neuspješno i neduhovito govorio o nekakvom smaknuću, u dahu će Bulj.

Ima i poruku za svog prijatelja: Ćipi bih samo poručio da je pola njegovog Domovinskog pokreta te 2018. godine bilo u HDZ-u kada je Kolinda Grabar Kitarović u Zagrebu srdačno dočekala Vučića. Nisam vidio nikoga da se tada bunio, a sada mene prozivaju da govorim kao Vučić.

Dok su oni odavali počasti Vučiću ja sam nekako probio ili prevario osiguranje, kako već hoćete, i na Trgu svetog Marka licem u licem izbio pred Vučića. Pitao sam ga kad će otići u Glinu gdje su Srbi napraivili teške zločine, ali su me naše službe brzo udaljile s tog mjesta. Dakle Penava i pola Ćipine današnje stranke su tada šutjeli, a ja sam ga javno prozvao. Mlinarić je moj ratni kolega i prijatelj, ali ova usporedba sa Vučićem mu nije trebala, zaključio je raspravu Miro Bulj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 16:00