StoryEditor
PolitikaPOLITIKA I MODA

Bivša ravnateljica Državnog protokola o minici Katarine Peović u Saboru: ‘Nije zabranjeno, ali je neprimjereno. Pa nije to disko!‘

Piše Petra Plivelić/JL
16. rujna 2020. - 15:29
Goran Mehkek/Cropix

Jedna od glavnih tema treće sjednica Hrvatskog sabora je – neobičan outfit saborske zastupnice iz redova Radničke fronte.

Katarina Peović, 45-godišnja Zagrepčanka, na sjednici se pojavila u crnoj opravi prilično smjele duljine – do pola bedra, piše Jutarnji list.

Njena je modna kombinacija mnogima 'upala u oči' jer je Peović ovim odabirom zapravo prekršila poslovni dress code kakav se očekuje od političara i političarki u Saboru, unatoč ljetnim temperaturama koje se u ovom slučaju ne mogu smatrati olakotnom okolnosti.

Da minice u Saboru i sličnim institucijama nisu poželjne potvrdila je i Milada Privora, bivša ravnateljica Državnog protokola i šefica protokola predsjednika Republike Hrvatske.

- Ne možemo reći da su minice u Saboru zabranjene, ali svakako nisu primjerene. Političari u Sabor idu na posao, a minica svakako nije poslovan tip odijevanja. Pa, nije to disko! - jasna je Privora.

No, koja je onda primjerena duljina haljina i suknji? Iznad koljena, ispod koljena?

- Najmanja propisna dužina je do pola koljena, tzv. Chanel dužina, ali bolje je da se prekrije koljeno. Na koncu, svatko ima ogledalo kod kuće – ističe poznata stručnjakinja za protokol za Jutarnji list.

Inače, u Saboru smo i ranije znali viđati smjele, ali začudne modne odabire. Tako smo mogli vidjeti tenisice i traperice, te druge odjevne kombinacije, a po prekratkoj haljini ostala je upamćena samo Josipa Rimac, kada je 2016. u sabornicu je ušetala u kratkoj crnoj haljini, koja je ipak bila prekratka za saborske klupe iako je haljinu uparila s gustim najlonkama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 17:54