StoryEditor
PolitikaSDP vs. HDZ

Bernardić u Splitu: Plenković štiti Sanaderovog štićenika Škaričića. Sanader: Partija neće biti ta koja će suditi i donositi odluke o smjenjivanju

24. svibnja 2020. - 15:20
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Gradit ćemo stanove za najam studentima, mladim obiteljima, znanstvenim novacima, svima koji ne mogu sebi priuštiti krov nad glavom u svom zavičaju, kao i nove domove umirovljenika u kojima će biti deset tisuća smještajnih jedinica i brojni sadržaji kako bi umirovljenici mogli dostojanstveno provesti starost.

Te je projekte svoje buduće vlade nakon izbora 5. srpnja najavio Davor Bernardić, predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije, na konferenciji za novinare u nedjelju u Splitu.

Kazao je i kako je došao podržati inicijativu SDP-ovih gradonačelnika i načelnika, Ivane Marković iz Supetra, Nikše Peronje iz Jelse, te cijele Otočke inicijative, da se tijekom ove sezone cijena trajekata ne povećava u odnosu na zimsko razdoblje kako bi otočki turizam bio konkurentniji u aktualnoj krizi.

Očekujući pobjedu Restart koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima, Bernardić je kazao i kako će njegova vlada sniziti PDV u turizmu na deset posto, kao i donijeti zakon o ispitivanju porijekla imovine. Uz pomoć grada Splita, kojeg će, kaže Bernardić, od iduće godine voditi SDP-ov gradonačelnik, napravit će se sve da Split napokon krene naprijed i postane dinamičan i živ grad u kojeg se vraća ne samo turizam nego i život na svakoj razini.

I on i Arsen Bauk, SDP-ov koordinator za 10. izbornu jedinicu, uz koje su na konferenciji za novinare bili lokalni stranački čelnici Goran Kotur i Ranko Ostojić, kazali su da je potpuno neprihvatljivo još nitko nije snosio odgovornost za smrt 18 štićenika u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe, kazavši kako Plenković štiti Sanaderovog štićenika Škaričića.

Bernardićev obilazak Splitsko-dalmatinske županije bio je direktan povod i konferenciji za novinare šefa županijskog ogranka, podpredsjednika Sabora i političkog tajnika HDZ-a Ante Sanadera, kojemu je asistirao saborski zastupnik Ante Bačić preporučivši šefu SDP-a da se ostavi Rive, kafića i pića.

image
Bozidar Vukičević/HANZA MEDIA

Sanader je podsjetio na izjavu Peđe Grbina kako je Bernardić neuspjeli eksperiment, a Hrvatska nije u vremenu kada bi trebala eksperimentirati, te joj je jedina opcija ponovni izbor premijera Plenković. Kaže kako su hrvatski birači svjesni svega što je napravila Plenkovićeva vlada osiguravajući stabilnost i poboljšanje rejtinga, kao i to da se odlično nosila s epidemijom koronavirusa.

- Nudimo se našim uspjesima i rezultatima i opravdano idemo po novi mandat – kazao je Sanader ustvrdivši i kako je Splitsko-dalmatinska županija najuspješnija u privlačenju europskih fondova, ali ima i problema poput situacije u Domu za starije i nemoćne u splitskoj Vukovarskoj ulici zbog čega trpe stalna prozivanja.

- Najveći broj umrlih u svijetu upravo je u staračkim domovima – rekao je Sanader dodajući kako partija, čije su sudove pobijedili, neće biti ta koja će suditi i donositi odluke o smjenjivanju i postavljanju.

Na pitanja o ostavci ili smjeni ravnatelja Doma za starije Ivana Škaričića, kazao je kako je to moralni čin i osobna stvar svakog pojedinca, te kako ništa ne zna o tome da je Škaričić navodno već bio potpisao ostavku pa je onda ipak povukao.

Odgovarajući na upit o zemljištu koje posjeduje u blizini trase planiranog tunela kroz Kozjak na području Vučevice, Sanader je rekao da taj komad zemlje ima već desetak godina, te da se ono ne nalazi na trasi i neće ga se trebati otkupljivati zbog izgradnje tunela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. veljača 2021 18:19