StoryEditorOCM
Politikablago reteriranje

Bartulica o kritikama iz DP-a: ‘Vožnja Ferrarijem nije bila moja ideja, nisam znao detalje o vozaču. Žao mi je...‘

Piše vijesti sd
12. lipnja 2024. - 19:35

Nakon što je otkriveno da je Stephena Bartulicu u izbornoj noći u crvenom Ferrariju vozio kriminalac osuđen za pokušaj ubojstva, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava jasno je poručio da se ljudima u stranci zbog Bartuličinih poteza okreče želudac. Penava od njega traži javnu ispriku ili će, najavio, povući određene poteze.

O tome gdje je zapelo s imovinskom karticom te hoće li se ispričati, Bartulica je za Dnevnik Nove TV kazao:

"Treba nekoliko rečenica reći o onome što je prethodilo izbornoj večeri. Ja sam javnosti najavio da ću postati meta i to se ostvarilo. Javni linč koji ja i moja obitelj trpimo je sigurno kod mene izazvalo neke reakcije", rekao je.

- Dobio sam i prijetnje smrću, sve sam prijavio policiji, čini se kako je riječ o mlađoj osobi koja je prijetnje uputila putem društvenih mreža, rekao je tijekom razgovora.

Dodao je da u izborni stožer nije planirao doći Ferrarijem.

image
Damir Krajac/Cropix

"Žao mi je ako su ljudi to krivo shvatili. U tom trenutku slavlja i euforije mi prosudba možda nije bila najbolja", napomenuo je te ustvrdio da ga određeni krugovi me pokušavaju eliminirati iz javnog prostora.

"Nisam tu da se dodvoravam medijima, nego da služim biračima, ali sam svjestan štete koja je nestala. Razumijem i svoje stranačke kolege koji me prozivaju. Politika je timski sport i nema govora o nekom raskolu", ustvrdio je.

Govorio je i o čovjeku koji ga je vozio u Ferrariju.

"Znam da je vlasnik restorana, ali nisam znao detalje iz njegove prošlosti", odgovorio je Bartulica.

Još je uvijek u kontaktu s kolegama iz Domovinskog pokreta.

"Miniranje stranke sigurno ne dolazio od mene. Ja sam učinio sve da u ovoj kampanji postignemo dobar rezultat i to je ostvareno. Nema govora o miniranju i mislim da stranka iz ovog može izaći jača", rekao je.

Nije želio otkriti tko mu je predložio da sjedne u Ferrari, ali je rekao da to nije bila njegova ideja, prenosi Dnevnik Nove TV.

Odgovorio je i na pitanje o imovinskoj kartici.

- Zanimljivo je od čega je napravljena ta kvaziafera. Ja sam na posve legitiman način digao kredit da bih kupio kuću. Nisam nikada bio na polažaju da odlučujem o javnim sredstvima tako da ga nisam mogao zloupotrijebiti čak i da sam htio, rekao je.

O tome gdje je zapelo s imovinskom karticom te hoće li se ispričati, Bartulica je progovorio ekskluzivno za Dnevnik Nove TV.

- Ja sam imovinsku karticu nadopunio kako sam trebao. Ako je nešto uneseno sa zakašnjenjem, ja ću za to odgovarati i ne bježim od toga. Ali, način na koji se to prezentiralo, da se mene prikaže kao sumnjivu osobu ili kriminalca, je bio jedan linč, zaključio je

image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 20:19