StoryEditor
Politikareakcija premijera

Andrej Plenković: Penavi želim svu sreću. Njegov odlazak iz stranke neće nam naštetiti. Koga nema, bez njega se može i mora

Piše PSD
20. svibnja 2020. - 15:31
Tomislav Krišto/HANZA MEDIA

Nakon sastanka užeg kabineta Vlade, Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković rekao je da je izlazak vukovarskog gradonačelnik Ivana Penave i HDZ-ovih vijećnika iz Gradskog vijeća Grada Vukovara iz stranke "njihov odabir" i poželio je Penavi "svu sreću", prenosi N1 televizija.

Ja nisam gledao press konferenciju, prenijeli su mi kolege, primio sam na znanje njegovu odluku i odluku vijećnika, to je njihov odabir, politički angažman i članstvo u političkoj stranci je dobrovoljna aktivnost i svatko može birati da bude ili ne bude član stranke. Očlto je odabrao da ne bude član HDZ-a, zahvaljujem mu na doprinosu, vjerujem da je i on zahvalio ovim i prijašnjim vodstvimama HDZ-a da postane gradonačelnik", rekao je Plenković

"Ova Vlada je učinila mnogo, to svi znaju, činit će to u budućnosti, s aspekta HDZ-a, čelni čovjek u Vukovaru od danas je Nikola Mažar. Gospodinu Penavi želim svu sreću."

Na pitanje hoće li Penavin potez naštetiti HDZ-u u petoj izbornoj jedinici za N1 je rekao da neće i da koga nema bez njega se može i mora. Nastavio je da je njegova Vlada učinila najviše za Vukovar do sada i to će nastaviti raditi.

Kada je riječ o mogućoj postizbornoj koaliciji kaže da će se tek vidjeti tko će osvojiti mandate.

Ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved, za 16 sati najavio je konferenciju za novinare koja će se održati u Vukovaru, na kojoj će također komentirati potez vukovarskog gradonačelnika.

Podsjećamo, Penava je u srijedu na konferenciji za medije objavio da odlazi iz HDZ-a. "Želim vas izvijestiti da sa današnjim datumom iz članstva HDZ-a istupaju i nastavljaju djelovati neovisno predsjednik GO HDZ-a Grada Vukovara, svi zamjenici predsjednika odbora HDZ-a, predsjednik Gradskog vijeća, svi vijećnici HDZ-a u gradu, predsjednici temeljnih organizacija", rekao je Penava.

"Zašto je došlo do ovakve odluke, to pitanje trebate postaviti svima u stranačkoj vertikali HDZ-a", rekao je Damir Barna, dojučerašnji predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vukovara. "Nakon trideset godina i pet mjeseci, odlučio sam napustiti HDZ. Od sadašjeg predsjednika stranke sam očekivao da stranka počne poštivati različita mišljenja. Nisam to dočekao."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 20:20