StoryEditor
Vijestigrađani evakuirani

Panika u Švedskoj: naoružani muškarac na kolodvoru prijetio bombom, policija ga ustrijelila

10. lipnja 2019. - 23:24

Policija je u ponedjeljak ustrijelila i ozlijedila muškarca na glavnom kolodvoru u Malmou, na jugu Švedske nakon što su svjedoci rekli da je prijetio i tvrdio da nosi eksploziv i vatreno oružje, priopćili su policijski dužnosnici.

Kolodvor u centru Malmoa, glavno središte željezničkog prometa u regiji, zbog incidenta je bio evakuiran. Nitko nije ozlijeđen osim muškarca kojega je ustrijelio policajac.

"Pozadina i razlog tomu je prijeteće ponašanje muškarca. Nosio je dvije torbe i tvrdio da su u njima vatreno oružje i eksploziv", rekao je policijski dužnosnik Per-Olof Soyseth na konferenciji za novinare.

Muškarcu, čiji identitet još nije utvrđen, pružena je medicinska pomoć, a torbe koje je nosio podvrgnute su kontroliranim eksplozijama, navode iz policije.

Muškarca su kasnije uhitili zbog prijetnje, a među njegovim stvarima pronađeno je nekoliko osobnih dokumenata s različitim identitetima.

Iako je nejasno jesu li torbe sadržavale bilo kakve opasne predmete, Soyseth je rekao da su službenici na mjestu zločina morali reagirati pod pretpostavkom da se radi o terorističkom činu.

Povećana je prisutnost policajaca na javnim mjestima u Malmou, obalnom gradu s nešto više od 300.000 stanovnika. Željeznički promet na toj relaciji je zbog istrage obustavljen, priopćili su regionalni i nacionalni željeznički prijevoznici.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 11:09