StoryEditor
Vijestiizvukli ih

Hrvatski pomorci spasili ribare koji su 12 sati plutali morem: jedan je poginuo, ostali se držali za ostatke

22. studenog 2019. - 14:29

Sreća se osmjehnula dvojici ribara koji su čak 12 sati plutali držeći se za komad plastike u Atlantskom oceanu.

Naime, četvorica Hrvata koji u ovom trenutku plove na teretnom brodu "Totonaca" u vlasništvu kompanije "Seacor marine", pod zastavom Maršalovih otoka, su nam javili kako su prije nekoliko dana u moru uočili dvojicu ribara te ih iz oceana izvukli ih na sigurno.

Kako doznajemo od članova posade, nevrijeme im je okrenulo čamac u kojem se nalazilo troje ribara, a uslijed borbe sa silama prirode izgubili su jednog člana posade, dok su se dvojica preživjelih čak 12 sati držala za plastični hladnjak koji je plutao na moru.


- Prvi ih je primijetio drugi časnik palube Slavko Perčić. Bili su na rubu iznemoglosti i jako nam je žao njihova prijatelja, on se nije mogao više držati za plastiku. Prekinuli smo našu operaciju i odveli ih do porta  Malongo u Angoli, a tamo ih je preuzela medicinska služba. Nas su policajci nakon kratkog ispitivanja pustili - javio nam jedan od Hrvata na tom brodu koji je želio ostati anoniman.

Bez obzira na tugu zbog jedne osobe koju nisu uspjeli spasiti, kaže da su sretni jer su se u pravom trenutku zatekli na pravom mjestu i pomogli iznemoglim ribarima.

- Sretni smo, ali bit ćemo najsretniji ako Hajduk dobije danas i, naravno, kada se vratimo doma - poručio je naš anonimni pomorac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 07:06