StoryEditor
Hrvatskapredsjednik hnd-a

Zovko: Ovo što je jučer napravio premijer je nezabilježeno, nisu mu mediji krivi za ‘kolosalni uspjeh‘. Najmoćniji čovjek u državi želi imati ulogu glavnog urednika

Piše PSD.
1. lipnja 2021. - 12:07

Predsjednik HND-a, Hrvoje Zovko, gostovao je u Novom danu N1 televizije i komentirao jučerašnji žestok obračun premijera Andreja Plenkovića s privatnim medijima.

“Ovo što je jučer napravio najmoćniji čovjek u državi nešto je nezabilježeno, nevjerojatno u svakoj demokratskoj državi. Već dugo postoji mantra da su novinari krivi za sve, a ovdje stvarno mislim da novinari nisu krivi za nervozu premijera zbog kolosalnog uspjeha na lokalnim izborima”, rekao je Zovko.

Dodao je da su novinarima i redakcijama nakon premijerove hajke počeli stizati uvredljivi mailovi.

“Ovo nije prvi put predsjedniku Vlade da brutalno, ničim izazvan, optužuje medije. Često docira, omalovažava kolegice i kolege, često vašu televiziju proziva za neprofesionalno izvještavanje”, rekao je Zovko.

“Plenković se mora pogledati sam u zrcalo i vidjeti koliko su pogriješili u kandidatima. Mediji mu nisu krivi zbog kolosalnog uspjeha. Da je bio kolosalan uspjeh, on ne bi bio ovako nervozan”, rekao je Zovko, dodavši da je HND o događajima izvijestio i Europsku federaciju novinara.

“Podsjetit ću ga da je on najmoćniji čovjek u državi i da želi imati ulogu glavnog urednika. Napad na HND i mene je napad na sve nas, nije mu prvi put da to radi. Šest godina je na dužnosti, nikad se nije udostojio primiti predstavnike HND-a. Napade na mene samog neću posebno komentirati”, rekao je Zovko, dodavši da je nečuveno da se tako ponaša premijer jedne zemlje članice Europske unije.

Govorio je i o premijerovu odnosu s N1.

“N1 sve ove godine obavlja posao javnog servisa, a ne primate pretplatu. Zanimljivo kako se premijer nikad nije osvrnuo na stanje u HRT-u. Kao što Vučić ima na piku N1 u Srbiji, tako i Plenković ima na piku N1 u Hrvatskoj”, rekao je Zovko.

item - id = 1102803
related id = 0 -> 1129758
related id = 1 -> 1129501
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2021 05:15