StoryEditorOCM
HrvatskaU PROGRAMU UŽIVO

Zoran Šprajc u večerašnjem RTL Direktu ‘počastio‘ Marka Perkovića Thompsona: Obožavatelji ljubav prema ovom pastirskom pjevaču i njegovim nekretninama iskazuju mržnjom prema Danki Derifaj

Piše M.P.
24. kolovoza 2021. - 23:23

Ne smiruju se strasti nakon otkrića Slobodne Dalmacije i sinoćnjeg priloga Danke Derifaj emitiranog na RTL-u.

Zbog konstantnih prijetnji novinarka je pokrenula kazneni postupak protiv pjevača Marka Perkovića Thompsona koji pak Derifaj optužuje da je neovlašteno upala na njegov posjed za potrebe snimanja reportaže.

Na cijelu se situaciju u RTL Direktu večeras osvrnuo i Zoran Šprajc stavši u obranu kolegice i nazvavši Thompsona - pastirskim pjevačem.

- A na Facebooku uredništva Marka Perkovića Thompsona i drugim raznim portalima obožavatelji ljubav prema ovom pastirskom pjevaču i njegovim nekretninama i dalje iskazuju kako drugačije nego mržnjom prema kolegici Danki Derifaj. Svašta se tu može pročitati, od najprimitivnijeg prostačenja do prijetnji smrću i lomljenja kostiju. Takvo pisano nasilje na društvenim mrežama gotovo pa već postaje normalno. Iskazuju ga jednako zagriženi antivakseri kao i jednako zagriženi ustašofili. Pri tome pozive na nasilje i mržnju ispisuju ljudi s imenom i prezimenom i nikome ništa, rekao je Šprajc.

Nakon toga uslijedio je prilog novinarke Kristine Čirjak u kojem je na samom početku nabrajala 'epitete' s kojima se Danka Derifaj susrela proteklih dana.

- Nogu slomila dabogda, slomila vrat gadura, pa što ako sam poželio da ta i takve kuje crknu, Danki treba polomiti kosti, umišljena glupača, repetiraj i čekaj, treba to pobacati s terase..., samo su neki od gnjusnih komentara, svi pod imenom i prezimenom, upućeni posljednjih dana na adresu RTL-ove reporterke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 18:01