StoryEditor
Hrvatskaispravak

Zoran Bohaček: Sva podrška kneza Alberta II odnosi se na SBM de Monaco, a ne na SBM Offshore koja je očito imala i dalje ima pravnih problema

Piše PSD.
12. kolovoza 2020. - 14:21
Bruno Konjević/HANZA MEDIA

Dana 10. kolovoza 2020. na portalu Slobodne Dalmacije objavljen je članak pod naslovom Britanac Johnatan Taylor uhićen je u Dubrovniku zbog zahtjeva iz Monaka: Pokušavaju me ščepati jer sam razotkrio stotine milijuna dolara korupcije, autorice Lorite Vierde.

Navedeni članak odnosi se na privatnu kompaniju SBM Offshore, koja je nizozemska kompanija i koja ima tek jednu od svojih kompanija kćeri u Monaku – Single Bouy Mooring. U Monaku također postoji i državna tvrtka Sosiete des bains de mer de Monaco.

Prva tvrtka djeluje u naftnoj industriji, dok Sosiete des bain de mer (koja ima isto kraticu SBM) upravlja, između ostalog, slavnim casinom, operom Monaka i Hotelom de Paris te je najveći poslodavac u Monaku, s više od 4.000 zaposlenika.

Poštanska marka koja se spominje u navedenom članku, i sva podrška kneza Alberta II odnosi se na SBM de Monaco, a ne na SBM Offshore koja je očito imala i dalje ima pravnih problema, pojasnio je nakon objave teksta na našim stranicama Zoran Bohaček, počasni konzul Kneževine Monako u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 02:35