StoryEditor
HrvatskaZA SVAKI SLUČAJ

Zlu ne trebalo, zagrebačka i splitska Arena su spremne, budite i vi: ovo biste od stvari trebali ponijeti ako vas pošalju u kolektivnu karantenu

28. ožujka 2020. - 16:30
Spaladium Arena je spremnaNikola Vilić/HANZA MEDIA

U doba pandemije koronavirusa izvjesno je da će neki završiti i u kolektivnim karantenama kakva je u Splitu već spremna u Spaladium Areni ili u Areni Zagreb, u glavnom hrvatskom gradu.

A što ponijeti, odnosno što će im tamo biti dostupno, pitanje je koja se vrzma u glavama mnogih.

U Srbiji se, primjerice, već spremaju izdati službeni naputak, dok je epidemiologinja dr. Aleksandra Barać već dala naslutiti popis nužnih stvari:

- Najvažnije je da spakirati stvari za osobnu higijenu, zatim terapiju, dvije do tri pidžame, donje rublje, nekoliko pari čarapa, ogrtač, papuče, mobilni telefon i knjigu za čitanje. Sa stvarima ne trebate pretjerivati.

A kakav će, primjerice, biti režim kretanja i komuniciranja vladati u kolektivnoj karanteni na Sajmu Beogradu, gdje je spremno tri tisuće kreveta i 800 liječnika i medicinskih sestara?

-  Osobe s lakšim oblicima moći će se slobodno kretati i razgovarati jedni s drugima, koristiti mobilne telefone. Bit će pod zdravstvenim nadzorom i čekat će samo da virus prođe. Kad nekome od njih u 24 sata dva puta bude negativan nalaz testa na koronu, bit će otpuštani kućama - rekla je dr. Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktorke Instituta za javno zdravlje Srbije.

image
Nikola Vilić/HANZA MEDIA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2021 17:21