StoryEditor
HrvatskaDOZVAO SE PAMETI?

Živozidaš Bunjac rugao se s koronom, govorio da epidemija ne postoji, širio antivakserstvo, a onda se zarazio: ‘COVID je pakao, simptomi su podmukli. Smjestili su me u bolnicu u Irskoj, umrla je i moja vršnjakinja...‘

Piše M. P.
16. rujna 2021. - 14:25

Nakon 12 dana pakla s koronom danas će me otpustiti na kućnu njegu. Kažu, trebat će mi minimum još 7 dana za oporavak. Napisat ću vam kako mi je bilo, samo da skupim snage, još sam slab, napisao je bivši zastupnik Živog zida Branimir Bunjac, koji se preselio u Irsku.

- Jedan od razloga zašto sam u Corku je taj što je tu oko 7000 Hrvata. Na skoro svakom uglu čuje se naša riječ, a zanimljivo je da Hrvate možeš prepoznati već po izgledu - kaže Bunjac.

No, zanimljivo je kako se Bunjac rugao s epidemijom, omalovažavao cijepljenje, širio antivakserstvo.

Ovo su mu neki od statusa koje je objavljivao na vlastitom profilu, ali i na službenoj FB stranici, koju prate 62 tisuće ljudi.

image
Screenshot FB

- Ne želim nikakvo cjepivo, posebno ne protiv COVID-a. Ne želim nuspojave, rak...

- Manijaci iz stožera najavljuju daljnje mjere na jesen. Nije im dosta zlostavljanja.

- Novinari, političari, znanstvenici, svi podmićeni iz iste ruke da šire laži i rade protiv naroda.

- Zašto toliko govorim o cjepivu? Zato što pokušavam spasiti ljudske živote i zdravlje. Eto zašto.

image
Screenshot FB

- Plenković, Beroš, Jandroković, Milošević, Malenica - svi su se cijepili i dobili koronu. B. Bunjac nit se cijepio nit se zarazio.

- Brojke stožera su lažne, kako o zaraženima, tako i o umrlima. Jeftina politička manipulacija.

- Samo teška naivčina može vjerovati da brnjica može zaustaviti bilo koju bolest.

- Cijepljenje? Testiranje? Maske? Ne, ne i ne.

image
Screenshot FB

- Tko su ti epidemiolozi da upravljaju mojim životom? Mrš.

- Baljezganje o navodnoj pandemiji dalo je priliku svim nitkovima ovog svijeta da dožive svojih pet minuta slave.

- Ciljevi priče o tzv. pandemiji su uspostava svjetske vlade, suspenzija ustava i ljudskih prava i enormna zarada korporacija. - Fućka mi se više za brojke i statistike.

image
Screenshot FB

- Smrti od cjepiva nazvane su "minimalnom štetom". Zašto tako ne nazivamo i umrle od korone?

- Radije na doživotnu robiju nego se cijepiti protiv COVID-a.

- Nema nikakve pandemije. Samo psihološki rat kako bi nas opljačkali i porobili.

image
Screenshot FB

A onda obrat, Bunjac se zarazio...

Napisao je ovaj status:

- MOJE ISKUSTVO S KORONOM: Simptomi se pojavljuju podmuklo, temperatura 37,1, naizgled neka sitnica, bolest bukne treći dan, meni otišla temperatura na 39,3. Slabost je velika, ne možeš se koncentrirati na ništa. Izgubio sam apetit skroz, to me bacalo u očaj, nijedan zalogaj nisam mogao progutati. Kako imam niski tlak, pao sam kad sam išao na WC u noći, nisam mogao ustati, koma. Pio sam 3 dana Sumamed, pa 4 Doxyciclin, ali sam dobio reakciju na jeziku pa sam teška srca morao prekinuti s antibioticima. Jezik mi bio zelen, pa crven, ružno za vidjeti, a peče jako.. Vene su mi skroz utonule, sestre mi nisu mogle izvaditi krv.

image
Screenshot FB

Uzimao sam paracetamol 9 dana, do 6 komada dnevno, donekle mi je pomagao s temperaturom. U bolnici su mi dali jednu infuziju, nekakve injekcije u trbuh, nekakve 4 tabletice svaki dan i sirup. Nakon 12 dana simptoma puštaju me doma. Nemam više temperature, ali se znojim cijelu noć. Naravno da sam se propitivao oko mog stava prema cijepljenju. Neosporno je da je u ovom trenutku u bolnicama više necijepljenih, da imaju teže simptome i da više umiru. Ali na svakom od vas je da individualno odluči. Ja se jako bojim cjepiva i riskirao sam ostati necijepljen.

Cjepiva imaju nuspojave i nisu trajno rješenje. Tko zna kakve sve dugoročne posljedice cjepivo može imati, posebno 3., 4. doza. Teško je biti pametan. Ja sam se pouzdao u sljedeće: ne pušim, ne pijem alkohol ni kavu, nemam viška kila, mogu trčati 10 km u komadu, vegetarijanac sam, krv mi je savršeno čista. Sad kad sam trebao pomoć dobio sam pomoć od irskog zdravstvenog sustava, koji je 10 puta razvijeniji od hrvatskog.

Cijepljeni ili ne, nemojte čekati poduzeti nešto preventivno, bacite cigarete i alkohol, ojačajte tijelo, smršajte, mnogi od vas koji čitate ste na redu, neki će na žalost i umrijeti poput moje vršnjakinje Slobodanke Miščević, kojoj je sprovod danas.

Korona nije ni prehlada ni gripa, to je bolest za sebe, od koje vas neće zaštititi ni medicina ni alternativa, samo vaš unaprijed pripremljeni imunitet. Ja se osjećam kao da sam se ponovno rodio, ali sam i u šoku laganom. Moram se još oporavljati danima očito.

Hvala na pažnji - napisao je 'otriježnjeni' Bunjac.

image
Screenshot FB
image
Screenshot FB
image
Screenshot FB
image
Screenshot FB
image
Screenshot FB
image
Screenshot FB
image
Screenshot FB
item - id = 1127777
related id = 0 -> 1143974
related id = 1 -> 1143832
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. studeni 2021 22:29