StoryEditorOCM
Hrvatskatragično stradao

Životni put dr. Ante Ćorušića: ‘U gimnaziji sam picavao i švercao se na Hajdukove utakmice. Onda sam shvatio...‘

Piše Tanja Gattin
21. listopada 2024. - 15:03

Tragična vijest iz KBC-a Rebro šokirala je Hrvatsku: prof. dr. Ante Ćorušić, ravnatelj najveće hrvatske bolnice, KBC-a Zagreb, smrtno je stradao na radnom mjestu!

Za Slobodnu Dalmaciju je prije četiri godine govorio o svom životnom putu i našoj kolegici Tanji Gattin otkrio brojne detalje iz svoje biografije.  

Jedan od najuspješnijih Dalmatinaca u glavnom gradu bio je i redoviti profesor u trajnom zvanju na Katedri za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Evo što nam je sve tom prigodom otkrio...

– Otac Jozo (Drago) bio je matičar, gostioničar i kamiondžija, te strastveni lovac. Na njegov nagovor položio sam lovački ispit, iako u lov nikad ne bi mogao otići jer zeca ili srnu ne bih mogao ubiti. Taj ispit bio mi je jedan od težih u životu. Recimo, jedno od pitanja bilo je koliko zec ima zubi. Ali sam ga položio jer bez toga u bivšoj državi niste mogli dobiti dopuštenje za oružje.

– Tako sam, kada je Hrvatska počela proces osamostaljenja, sasvim legalno posjedovao oružje. I danas imam oružje iz Domovinskog rata, kratke cijevi, koje je uredno registrirano, ali ga ne koristim. Nakon rata više nikad nisam uzeo oružje u ruke, osim da ga nekome pokažem i pohvalim se – kazao nam je.

– Rođen sam u Splitu jer je majka Ksenija čuvala trudnoću sa mnom u tada novom rodilištu kod starog Hajdukova placa. Puno se napatila zbog mene, bio sam najglasnije dijete u rodilištu. U prvim godinama života bio sam boležljiv, zbog čega je lokalni doktor u Lovreću majci rekao: "Najbolje je da ga pustiš neka umre, pa rodi drugo." No, nije me dala i nakon što sam prebrodio to prvo razdoblje svog života, više nisam imao zdravstvenih problema - rekao nam je prvi čovjek bolnice nulte kategorije, koja je s 5898 zaposlenika jedan od većih poslodavaca u Hrvatskoj.

Cijeli intervju pročitajte u nastavku

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 15:39