StoryEditor
HrvatskaNAPADNUT U ZAGREBU

Žestoke reakcije nakon premlaćivanja splitskog branitelja: 'Stanite na kraj huliganima'!; U bolnici ga posjetio i predsjednik Hajduka, a Vrca kaže: Hvala Brbiću, ali mora sam mu reć šta ne valja

Piše A.B.K.
1. studenog 2019. - 15:01
niksa vrca

Nakon jučerašnjeg premlaćivanja navijača Hajduka i nekadašnjeg pripadnika 4. gardijske brigade Nikše Vrce stižu reakcije sa svih strana u kojima se osuđuje nemili događaj.

- Neshvatljiva nam je činjenica da hrvatski branitelj bude u strahu za svoj život kada odlazi u neki drugi hrvatski grad, ali ne samo hrvatski branitelj već bilo tko u Lijepoj našoj.

 

 

Ovim putem pozivamo hrvatsku policiju i sve mjerodavne institucije da konačno stanu na kraj onima koji po našim ulicama siju strah, ozljeđuju, uzimaju sebi za pravo da sude, a nerijetko završi i s tragičnim posljedicama – poručili su iz Udruga veterana 4. gardijske brigade.

Ozlijeđeni Vrca javnosti je postao poznat nakon što je nedavno u svom dućanu snizio cijenu jaja sve dok Hajduk bude prvi na ljestvici HNL-a.

U Zagrebu premlaćen navijač Hajduka koji je u svom dućanu spustio cijenu jaja dok su Bijeli bili prvi na tablici; Oglasio se iz bolnice: Nisu mi naudili ni puno jači, a ne ove kukavice!

U jučerašnjem napadu u Zagrebu huligani su mu slomili gležanj, a hospitaliziran je u zagrebačkoj bolnici Sveti duh.

U bolnici ga je posjetio i predsjednik Hajduka Marin Brbić i darovao mu dres.

 

 

- Hvala što je došao i na poklonu naravno, ali morao sam reći šta me tišti, šta muči, šta ne valja ... nek to ostane među nama...
Šta reći....ostaje nada da će biti bolje, jebeš nogu.. HŽV ! - poručio je Vrca.

Reagirao je i splitski SDP.

- Dok se god napadi iz mržnje opravdavaju ili relativiziraju navijačkom, regionalnom, nacionalnom, rasnom, socijalnom, rodnom, vjerskom ili bilo kojom drugom pripadnošću žrtve, i dok se god takvi napadi ne počnu najstrože kažnjavati, hrvatski se građani i naši gosti u ovoj zemlji neće osjećati sigurno i ovo neće biti uređena država.

Sramotno je, tužno i jadno da u glavnom gradu Hrvatske navijač Hajduka ili student iz Dalmacije mora paziti kuda će se kretati i osvrtati se iza sebe da ne bi dobio “u jaketu”, te da se ovakvi napadi redovito događaju, a počinitelje, ako ih se i otkrije i osudi, relativno blago kažnjava.

Ovakvom se ponašanju mora stati na kraj bezrezervnom društvenom osudom svih takvih napada i drakonskim kažnjavanjem počinitelja! – poručio je Goran Kotur, predsjednik splitskog SDP-a.
 

#HULIGANI#NIKŠA VRCA#NAPADNUT NAVIJAČ HAJDUKA#HAJDUKOVAC U ZAGREBU# RAZBOJNICI

Izdvojeno

03. srpanj 2020 15:08