StoryEditor

Željka Markić prijavila pravobraniteljici za ravnoprvnost spolova ministra Ranka Ostojića

Piše PSD.
18. lipnja 2015. - 14:56
Udruga 'U ime obitelji' prijavila je pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičićministra unutarnjih poslova i potpredsjednika vlade, Ranka Ostojića zbog, kako navode, 'diskriminacije na osnovi spola'.

- Zakon o ravnopravosti spolova kaže da je „zabranjeno javno prikazivanje i predstavljanje žena i muškaraca na uvredljiv, omalovažavajući ili ponižavajući način, s obzirom na spol i spolnu orijentaciju“. Ministar Ostojić je na svom Facebook profilu na upit tko je pregledao teren na stadionu Poljud prije utakmice reprezentacije Hrvatske i Italije, odigrane u petak, 12.06.2015., iskazujući golemo nepoštivanje prema ženama, odgovorio "vjerovatno neka bivša misica u ime organizatora".

Jako nas zabrinjava činjenica da potpredsjednik hrvatske vlade i ministar zloupotrebljava svoju političku moć i dostupnost medija za širenje spolnih stereotipa i seksizma. Ministar Ostojić svojom je izjavom stvorio ponižavajuće i uvredljivo okruženje za žene, srozavajući standarde hrvatskog društva u odnosu na poštivanja žena i zaštitu njihova dostojanstva. Očekujemo da gospođa pravobraniteljica za ravnopravnost spolova poduzme odgovarajuće korake pokazujući da diskriminacija žena nije dopuštena u Hrvatskoj nikome, a najmanje političarima -  izjavila je dr. Željka Markić, članica upravnog odbora Udruge U ime obitelji.

PSD

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 10:27