StoryEditor
Hrvatska‘pita željkanica‘

Željka Antunović: Ne znam što je u cjepivu, ali ne znam ni što je u bureku ili u ćevapima. Cijepila sam se jer želim pronaći onaj osjećaj života ‘otprije‘

Piše PSD
15. rujna 2021. - 12:53
Željka Antunović: I dalje želim izlaziti, družiti se i putovati i grliti ljude bez straha i pronaći onaj osjećaj života 'otprije'Darko Tomaš/Cropix

Facebook je danas ugrijala ponoćna objava Željke Antunović, bivše SDP-ove ministrice obrane.

Osoba koja je znala brinuti o obrani Republike Hrvatske pokazala je da zna brinuti i o sebi.

Željka Antunović odmah udara pravo u glavu problema:

"Cijepila sam se protiv Covida. I ne, nemam pojma što je u cjepivu, niti u svim onima koja sam dobila kao dijete, kao što nemam pojma ni što sve zapravo ima u lijekovima poput Neofena ili Andola koje uzmem kad zaboli glava ili udari fibra, niti što je u drugim tretmanima - anesteziji prilikom operacije ili najobičnijeg popravka zuba, antibiotiku protiv upale, niti u cjepivu protiv tetanusa, gripe, protiv ospica ili u cjepivima za djecu. Vjerujem svom doktoru kad kaže da je potrebno. Također ne znam točno ni pouzdano što je sve u kroasanu, bureku ili ćevapima. Nemam pojma ni što je sve u drugoj hrani koju pojedem, piću kojeg popijem...", napisala je na Facebooku Željka Antunović i, da ne bude zabune, dodatno pojasnila:

Život je kratak, espresso dug

"Ne znam niti svaki sastojak mog sapuna ili šampona ili dezodoransa. Ne znam dugoročni učinak korištenja mobitela niti je li kafić u kojem sam upravo popila duži espresso zaista koristio čiste šalice i je li osoblje opralo ruke. Uglavnom... Puno je stvari koje ne znam i nikada neću znati.

Znam samo jedno - život je kratak, jako kratak, a ja i dalje želim raditi nešto drugo osim da sam doma. I dalje želim izlaziti, družiti se i putovati i grliti ljude bez straha i pronaći onaj osjećaj života "otprije".

image
Mnogi ne znaju što sadrži burek, baš kao ni cjepivo
 
Biljana Gaurina/Cropix

Kao dijete i kao odrasla osoba cijepila sam se protiv zaušnjaka, ospica, rubeole, dječje paralize, vodenih kozica i još dosta drugih bolesti; moji roditelji i ja vjerovali smo znanosti i nikada nismo morali patiti niti prenijeti bilo koju od navedenih bolesti".

U ime svih nas

Bivša ministrica obrane taksativno je navela i vlastite razloge zašto se cijepila:

Cijepila sam se, ne zato jer vlada kaže da treba, nego:

* Da se ne razbolim i ne umrem od Covida-19.

* Da ne zarazim svoje najbliže i najdraže, ali i one malo manje bliske i drage, pa čak i one potpuno nepoznate

* Da ne zauzimam bolnički krevet ako se razbolim

* Da zagrlim svoje najdraže

* Da ne moram raditi PCR ili antigenske testove da bih otišla u kino, na koncert, u kafić ili restoran, na putovanje i još mnogo toga što slijedi...

* Da živim svoj život.

* Da mi se dijete vrati u školu i bavi se sportom…

* Da Covid-19 postane stara, loša uspomena.

* Da nas zaštitim. SVIH NAS!".

Željka Antunpović pozvala je pratitelje da, ako se slažu, kopiraju njezin status i stave ga na svoj profil. A ako se ne slažu, onda barem da razmisle o tome što su pročitali...

Status je potaknuo 170 komentara, oni su redom pozitivni, afirmativni i auforični, uz rijetka iskakanja tipa: "U redu, poštivam i Vaše mišljenje, ali pustite meni na izbor moje životne odluke i bez ucjena. Moj je odabir da li ću pušiti, piti, ići u solarij, boraviti na suncu ili ne. Dopustite da riskiram da li ću umrijeti od raka ili covida. Ima jedna poslovica "Boj se ovna boj se govna a kada ću živjeti", piše jedna pratiteljica.

Druga pak piše: "Gospođo, cijepljeni ste i to je OK. Ali znajte da se možete pononovno zaraziti i što je gore zaraziti i druge. Osim toga o posljedicama cijepljenja novine ne pišu ništa. Ne čudi me da se ne informirate malo bolje jer nemate pojma niti što ima u bureku i ćevapama".

Željka Antunović za sada nije odgovarala polemičarima, to rade drugi pratitelji. Ona, kako je rekla, živi život.

item - id = 1127463
related id = 0 -> 1137521
related id = 1 -> 1137322
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2021 12:54