StoryEditorOCM
Hrvatskastanje u prometu

Zbog prometne nesreće na A1 kolona se proteže kilometrima, vozi se uz ograničenje brzine: prekinuta i jedna trajektna linija

Piše Hina
11. lipnja 2022. - 12:11

Zbog prometne nesreće u tunelu Sv. Marko na A1, u smjeru mora, kolona vozila u pokretu duga je oko četiri kilometra i vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 11,45 sati. 

Zbog vjetra, za sav promet zatvoreni su Paški most (DC106) i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC27 i DC50); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti od čvora Križišće do mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko dva km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Povećana gustoća prometa na državnoj cesti D102 - most KRK u oba smjera. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. 

U prekidu je trajektna linija: Sumartin-Makarska.

Danas redovna državna linija 612 Komiža-Biševo, zbog vremenskih uvjeta prometuje skraćenim voznim redom. Isplovljava za Komižu odmah po dolasku u luku Mezoporat.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 00:59