StoryEditorOCM

Zbog bure kroz Sv. Rok samo osobna vozila

Piše PSD.
9. srpnja 2015. - 09:24
Zbog bure, samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1, iznimno od čvora Maslenica do čvora Posedarje u smjeru Dubrovnika, mogu prometovati sve skupine vozila.

Na Krčkom mostu, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I.skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici na mostu Rječina. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Na autocesti A1 oko 200m prije čvora Zagvozd u smjeru Dubrovnika (424. +600 km) promet teče usporeno, zbog prometne nezgode.

Iz istog razloga na autocesti A7 na čvoru Rupa zatvoren je izlazni krak 3 u smjeru GP Pasjak.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Slavoniji, Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj

Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na

cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. HAK podsjeća vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja (do 8. rujna). Zbog radova na GP Vinjani Donji, proširuje se trak za teretna vozila, moguće su gužve.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su linije: trajektna Prizna-Žigljen i katamaranska Novalja-Rab-Rijeka.

H

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 23:42