StoryEditorOCM
Hrvatskaprosvjed u slavoniji

Završen sastanak seljaka s ministricom Vučković: ‘Činimo sve što je moguće, mislim da su razumjeli...‘

Piše Vijesti SD
30. studenog 2023. - 18:42

Predstavnici seljaka koji prosvjeduju u Slavoniji sastali su se s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković. Ona je nakon sastanka dala izjave za medije rekavši da će Ministarstvo pokušati pronaći dodatan način podrške za onaj dio proizvođača koji nije obuhvaćen programom za nadoknadu gubitaka.

- Ljudi koji prosvjeduju i koji su došli na sastanak su više puta istaknuli da je njihov glavni zahtjev omogućavanje klanja na vlastitim gospodarstvima za vlastite potrebe, što smo rekli da promptno nije moguće, rekla je Vučković i dodala da se na tome radi, no da trenutno ne može govoriti o danu ili datumu kada će to biti moguće, prenosi N1.

- Ja se nadam da se prosvjedi neće nastaviti. Činimo sve što je moguće, a ne možemo kršiti propise. Mjere će se prekinuti brzo ako svi budemo poštovali propise. Ja jesam zadovoljna sa sastankom jer je uvijek dobro uložiti napore objasniti sve. Mislim da su razumjeli da činimo sve što je moguće, dodala je Vučković, javlja N1.

Predsjednik Odbora za svinjogojstvo Hrvatske gospodarske komore Antun Golubović poručio je prosvjednicima da se strpe.

- Neka se strpe. Bilo bi dobro da se vrate u svoje tople domove i pričekaju 14-15 dana do tih famoznih svinjokolja.

Podsjetimo, već devet dana prosvjeduju nezadovoljni poljoprivrednici tražeći prestanak eutanazije nezaraženih svinja, dozvolu prometovanja zdravim svinjama te dozvolu održavanja svinjokolja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:36