StoryEditor
Hrvatskasvi traže sankcije

Završen sastanak koalicijskih partnera o sudbini Martine Dalić: Plenković dobio jednoglasnu podršku, kompromitirana ministrica ostaje?

Piše PSD
11. svibnja 2018. - 14:52

12:51 - "Sastanak se nastavlja u utorak, pozvat ćemo i Fabrisa i Weber. Podršku Plenkoviću prije svega kao premijeru - dajemo. Očekujemo da 10. srpnja dođe do postizanja nagodbe. Očekujemo i da ako postoje pojedinci koji su ovu situaciju iskoristili za svoju korist - nadležne institucije to trebaju istražiti", kazao je HSLS-ov Darinko Kosor nakon sastanka, javlja N1.

12:30 - Sastanak u Vladi je završen. "Neslužbeni info s koalicijskog sastanka u Vladi: Dalić ostaje!", napisao je na Twitteru novinar Jutarnjeg Goran Penić.

"Treba završiti nagodbu. Premijer ima povjerenje svih koalicijskih partnera", izjavio je novinarima Branimir Glavaš.

"Donijeli smo određene zaključke. Nastavljamo sljedeći tjedan razgovor o nagodbi, i o problemima o kojima smo danas počeli razgovarati', kazao je Milorad Pupovacnakon sastanka. "Sljedeći tjedan se nalazimo ponovno, da vidimo dokle smo stigli s postizanjem nagodbe. I o tome gdje je napravljena kontaminacija u cijelom procesu - do zadnjih detalja. Vladajuća koalicija podržava funkcioniranje Vlade. Što se tiče eventualne kontaminacije, nastavljamo razgovore. Pokaže li se potrebnim poduzet će se mjere u skladu s političkim osjećajem i u skladu s drugim osjećajem odgovornosti. Ne smije se ugroziti postizanje nagodbe i pozitivnih politika Vlade", kazao je.

15:20 - Pozicija potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, nakon jučer objavljenih novih kompromitirajućih e-mailova, dobrano je uzdrmana. Kako je ranije objavljeno, sankcije traže gotovo svi koalicijski partneri HDZ-a, a neki od njih zazivaju i hitnu istragu DORH-a.

Dalić potvrdila da ne misli dati ostavku: Zašto mislite da sam izgubila povjerenje koalicijskih partnera?!

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa otvorilo slučaj Martine Dalić, stigla prijava protiv ministrice zbog 'afere mejlovi'


U Banskim dvorima u tijeku je sastanak koalicijskih partnera. Branimir Glavaš prilikom dolaska u zgradu Vlade kazao je: "Pozicija Martine Dalić nije ugodna, ne samo za gospođu Dalić nego i za hrvatsku državu. Ono što sam vidio u medijima apsolutno nije ugodno. Posljedice bi mogle biti, ali pitanje je je li to točno".

"Teško je raditi bilo kakav posao ako ga morate raditi u kratkom roku. Mailovi će se sada raspraviti", kazao je nezavisni zastupnik Željko Lacković, javlja N1.

Martina Dalić prvi put progovorila o aferi s mailovima: Ništa nije slučajno, preko mene žele zemlju gurnuti u kaos!


HDZ-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, čelnici HNS-a, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić i predsjednik stranke Ivan Vrdoljak, te šef SDSS-a Milorad Pupovac prošli su pored novinara okupljenih ispred Banskih dvora bez izjava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2022 16:38