StoryEditor
Hrvatskapalili korov

Zaustavljena vatrena stihija na Korčuli, vatrogasci će preko noći čuvati rubove golemog požarišta

Piše Hina
7. travnja 2020. - 20:51
Ilustracija/Nikolina Vuković Stipaničev/arhiva HANZA MEDIA

Požar na području Smokvice na Korčuli zaustavljen je, ali još nije ugašen, rekao je u utorak navečer Hini županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, a iz policije je potvrđeno kako je uzrok požara paljenje korova.

Simović je istaknuo kako će požarište čuvati još nekoliko dana članovi pet korčulanskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, dok su postrojbe s kopna povučene.

"Sanirali smo rubove požarišta. Čuvat ćemo i večeras i sutra, da se ne bi proširilo, jer je riječ o velikoj površini od gotovo 200 hektara guste borove šume. Očekujemo mirnu noć, a sutra nastavljamo sa saniranjem. Prva dva dana intervencije imali smo po 90 vatrogasaca na požarištu, danas 50, a idućih dana ćemo taj broj još više smanjivati“, rekao je Simović.

Požar je planuo u nedjelju rano ujutro, a lokalnim medijima je iz policije potvrđeno kako je kao uzrok požara paljenje korova i da je počinitelj poznat.

Iz policije su dodali da je, nakon očevida protupožarnog inspektora i policijskih službenika, u tijeku kriminalistička istraga u procjeni materijalne štete, nakon čega slijedi podnošenje kaznene prijave državnom odvjetništvu.

#SMOKVICA#KORČULA#POŽAR#PALJENJE KOROVA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 13:06