StoryEditorOCM
Hrvatskabečka škola

Zastupnik šokirao vulgarnom psovkom za saborskom govornicom: ‘Puši ku***‘!... Pod Božinovićevom palicom se može završiti u zatvoru zbog komentara‘

Piše PSD
25. siječnja 2022. - 12:59

Nakon što su se album i stihovi dvojca „Tram 11“ doživjeli zgražanje javnosti, diskografska kuća Menart odlučila ga je povući iz fizičke prodaje i sa svih digitalnih streaming servisa te prekinuti suradnju s grupom.

„Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti - naveli su iz diskografske kuće.

Među onima koji se ne slažu s tim potezom je zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre koji je danas na sjednici Sabora čitajući tekst grupe „Tram 11“ vulgarno opsovao. Konzervativac Litre je u Sabor ušao umjesto Ruže Tomašić, a na listi je dobio mizernih 19 preferencijskih glasova.

"Referirajući se na tobože sporni stih iz pjesme PŠK, koji glasi "na čelu ti petokraka, u oku dugine boje, u koliko si udruga, što milijardu kuna broje. Puši ku*** malo Titu, malo Kastru, ko Danka partizanka provaljuješ na terasu“, izrecitirao je Milanović Litre za saborskom govornicom te pojasnio kako sve ovo ukazuje da u Hrvatskoj itekako postoji kultura otkazivanja i političke korektnosti koja ima sva obilježja i karakteristike koje možemo vidjeti u zapadnim zemljama, koje danas žive na rubu kaosa.

"Politička korektnost i kultura koja se razvija oko te neprirodne i bolesne ideje prijetnja su slobodi govora na zapadu, ali i u Hrvatskoj. Možda u manjoj mjeri u Hrvatskoj jer očito da se pod Božinovićevom palicom može završiti u zatvoru zbog komentara na društvenim mrežama. Otkazivanje albuma 'Jedan na jedan' je dokaz da Hrvatska srlja u jednoumlje političke korektnosti sigurnih prostora i ograničavanja slobode govora. Ponovit ću još jednom: Tram 11 provocira, psuju, šokiraju te preispituju današnje društvo i kulturu, ali ne pozivaju nikoga na nasilje", kazao je.

Na kraju izlaganja, predsjednik Sabora Gordan Jandroković upozorio ga je da pripazi na način izražavanja jer tako prost rječnik možda priliči reperima, ali ne i zastupnicima u Hrvatskom saboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. ožujak 2023 09:22