StoryEditor
Hrvatskavremenska prognoza

Za vikend obilje sunca; temperature u nedjelju ponegdje i do 30 stupnjeva. Evo dokad ćemo uživati u lijepom vremenu

Piše PSD
25. rujna 2021. - 08:08

Visoki tlak zraka i stabilno vrijeme nad našim krajevima posljedica su utjecaja anticiklone koja se sa sjeverne Afrike proteže nad srednju i zapadnu Europu. Izraženi ciklonalni sustav nalazi se nad sjeveroistočnim Atlantikom i djeluje na vrijeme u Skandinaviji i Velikoj Britaniji. Manja količina nestabilnog zraka uz mjestimičnio intenzivnu kišu sporo se premješta preko Pirinejskog poluotoka. Ciklona nad istočnom Europom pomiče se prema istoku, popunjava se i slabi, donosi N1.

Visinsko atmosfersko strujanje je sjeverozapadnog smjera i atmosferski sustavi se postupno premještaju prema istoku. Jaka ciklonalna aktivnost sa Atlantika praćena zahlađenjem djelovat će na vrijeme u našim krajevima početkom idućeg tjedna.

Vedra noć i hlađenje od podloge pogoduje formiranju magle uz rijeke i u dolinama unutrašnjosti. Jutarnje temperature zraka izmjerene u meteorološkom zaklonu na dva metra visine iznad tla u unutrašnjosti su od 5 do 10 a na Jadranu od 15 do 18ºC. Pri tlu u Lici je mjestimično bilo mraza.

Danas će nakon dizanja magle i u krajevima gdje magle nije bilo prevladavati sunčano i toplo vrijeme. Na Jadranu će puhati slabi južni vjetrovi. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od 24 do 27, u planinskim krajevima oko 20. Na Jadranu uz obalu i u priobalju temperature će biti od 23 do 26 a na otocima oko 28ºC.

Temperatura mora od 22 do 25.

U nedjelju će se zadržati stabilno i još toplije vrijeme. U drugoj polovini dana i navečer sa sjeverozapada postupno povećanje naoblake a na Jadranu jugo će pojačati. Promjenu vremena i zahlađenje te kišu prognoziramo u ponedjeljak. Naoblačit će se uz mjestimičnu kišu u Istri, na Kvarneru i u Gorskom kotaru. O najavljenoj promjeni vremena više u dnevniku N1.

item - id = 1129926
related id = 0 -> 1137473
related id = 1 -> 1137448
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2021 20:00