StoryEditorOCM
Hrvatskanije jeftino

Za Todorićevu rezidenciju dobili su 8,1 milijuna, a sada prodaju hrpu vila, jedna je na luksuznoj splitskoj lokaciji

Piše Jozo Vrdoljak/JL
29. travnja 2023. - 20:53

Poznati svjetski brend Sotheby‘s počeo je s radom u Hrvatskoj 2017. Krajem te godine dogodila se prva značajnija realizacija Croatia Sotheby‘s International u Hrvatskoj. Jednom poduzetniku iz Slovačke za 8,1 milijuna eura prodana je rezidencija obitelji Todorić u Medveji, Vila Castello.

"Takvi objekti se traže, ali mi ih, nažalost, na Jadranu imamo jako malo. Zato i čekamo pojačanu gradnju resorta u kojem će se nalaziti brendirane vile. U budućnosti će se najviše aktivnosti što se tiče luksuznijih nekretnina događati upravo u takvim resortima. Tako ćemo dobiti i poznate svjetske brendove u turizmu, gastronomiji, trgovini...Mi ih još uvijek nemamo. A to je segment u kojem mi poslujemo. Nove generacije traže moderne objekte, a kupci srednjih godina vole i povijesne priče koje imaju neki objekti. Što se tiče kupaca oni su uglavnom iz EU. Najviše ih je iz Njemačke, Češke, Slovačke i Poljske, ali je vidljiv i pojačan interes Amerikanaca", ističe Marko Pažanin.

Croatia Sotheby‘s International Realityju je imao uspješnu proteklu godinu. Između ostalih realizirana je prodaja tri vile prvi red uz more unutar jednog mini resorta u blizini Primoštena.

U ovom trenutku prodaje se niz atraktivnih nekretnina tako da smo izabrali pet najatraktivnijih vila u Splitu, Rovinju, Dubrovniku i Rogoznici.

1. Vila Adele, Dubrovnik

Vila Adele je smještena u središtu Dubrovnika, svega 400 metara od Pila. Oglašena cijena je 4,85 milijuna eura. Prostire se na pet etaža ukupne površine 480 metara četvornih i pruža senzacionalan pogled na more i stari grad. Grandiozan arhitektonski ambijent zrači svjetlošću i pozitivnim ugođajem odražavajući jasnoću linija sa savršenom uravnoteženošću vanjskog i unutarnjeg prostora.

image

Vila Adele
 

Croatian Sotheby/

2. Vila Galant, Rogoznica

Vila Galant je novoizgrađena nekretnina, smještena u blizini Rogoznice, a njezina oglašena cijena je 2,6 milijuna eura. Prostire se na tri etaže s ukupno 445 metara četvornih bruto stambenog prostora. Uz moderni dizajn čistih linija, vila se ističe velikim staklenim plohama koje omogućuju pogled na more iz gotovo svakog kutka vile. Pomno planirano uređenje, vrhunski nivo odabrane opreme i obilje luksuznih sadržaja, uključujući lift i podno grijanje u cijeloj vili, čine Vilu Gallant savršenim izborom za sve ljubitelje mediteranskog načina života.

image

Vila Galant
 

Croatian Sotheby/

3. Vila Graziosa, Split

Vila Graziosa smještena u neposrednoj kultne splitske plaže Bačvice i pruža maksimalan komfor uz blizinu svih potrebnih sadržaja. Zauzima 480 metara četvornih bruto stambene površine i nalazi se na zemljištu od 335 metara četvornih, a prostor je raspoređen na četiri moderno raspoređene etaže koje uključuju suteren, prizemlje, te dva kata, a organizirane su kao jedna prostrana i funkcionalna cjelina. Cijena je dostupna na upit.

image

Vila Graziosa
 

Croatian Sotheby/

4. Vila Marvelia, Rovinj

Vila Marvelia jedinstvena je nekretnina smještena u samom srcu Rovinja, na mirnoj lokaciji uz staru gradsku jezgru. Ova elegantna vila, besprijekornog eksterijera nalazi se na parceli od 545 metara četvornih, prostire se na 350 metara četvornih stambene površine elegantno rasporenih na tri etaže. Okružena je bujnom i pažljivo održavanom mediteranskom vegetacijom, što pruža potpunu privatnost za vrijeme uživanja na bazenu ili sunčalištu. Natkrivena ljetna kuhinja i blagovaonica jamče opuštajući ugođaj tijekom cijele godine. Oglašena cijena - 2,8 milijuna eura.

image

Vila Marvelia
 

Hrvoje Golubić/

5. Vila Prestige, Rogoznica

Vila Prestige je smještena na prestižnoj lokaciji nedaleko od Rogoznice. Predstavlja suvremenu mediteransku oazu te idiličnu fuziju moderne arhitekture i inspirativnog prirodnog okruženja. Stambena površina joj je 280 metara četvornih, a suvremenim dizajnom eksterijera i modernim uređenjem koje je naglašeno vrhunskom opremom pruža iznimnu udobnost te apsolutnu privatnost. Cijena na upit.

image

Vila Prestige
 

Croatian Sotheby/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:46