stdClass Object ( [id] => 287350 [title] => Za tjedan dana u Saboru Rimac utržila 135 tisuća kuna [alias] => za-tjedan-dana-u-saboru-rimac-utrzila-135-tisuca-kuna [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, direktorica kampanje HDZ-a, mogla bi biti upamćena u povijesti hrvatskog parlamentarizma po najkraćem zastupničkom mandatu. Josipa je prisegu u Saboru položila prošlog petka 18. rujna, a već ovog petka 25. rujna državni parlament bi trebao biti raspušten, ali je prije toga njegovo Mandatno-imunitetno povjerenstvo donijelo odluku o skidanju imuniteta zastupnici Rimac.

Učinilo je to na zatjev DORH-a, radi nastavka istrage koju je protiv nje prije godinu dana pokrenuo USKOK. HDZ-ovu udarnu izbornu akviziciju sumnjiči se da je kao gradonačelnica Knina protupravno stekla pozamašan stambeni prostor i time oštetila državni proračun za više od 500 tisuća kuna.

- Svi znamo da se vodi istraga i to nije ništa novo, a ovaj potez DORH-a je uobičajen, rekla bih čak i očekivan u takvim situacijama - izjavila je mirno Josipa Rimac, odbijajući komentirati zahtjev pogotovo što se odigrava u predizborno vrijeme. Tek je poručila: Svatko neka radi svoje i sve će biti dobro!

U zastupničkim klupama Josipa Rimac zamijenila je kolegu Antu Jerolimova koji je podnio ostavku na dužnost zastupnika nakon što mu je u travnju ove godine skinut saborski imunitet zbog sumnje da je falsificirao diplomu ekonomskog fakulteta. Indikativno je da je Jerolimova naslijedila u Saboru baš Josipa Rimac protiv koje se istraga provodi već godinu dana, pa se moglo pretpostaviti da će DORH tražiti skidanje njezina zastupničkog imuniteta čim sjedne u saborske klupe.

Ipak, stranka nije dvojila oko toga treba li bivšu kninsku gradonačelnicu promaknuti među narodne “deputate” i privremeno uhljebiti dok ne prođu izbori. A nakon trijumfalne izborne pobjede, koja je za HDZ neupitna, Josipa će moći birati, kažu, koju funkciju želi. Osim ako dotad ne završi s druge strane brave...

Rimac će do izbora novog saziva Sabora uživati sva prava kao i svi njezini kolege koji su zastupnički status stekli prije četiri godine. Osim što će biti bez imuniteta, moći će konzumirati pravo na punu zastupničku plaću, oko 15 tisuća kuna, još šest mjeseci, dok će u drugom “polugodištu” imati pravo na pola plaće.

Ministarska fotelja

Što joj vjerojatno neće ni trebati jer će, pobijedi li HDZ na izborima u studenomu, biti, navodno, nagrađena ministarskom foteljom, a spominje se i kao potpredsjednica Karamarkove vlade. Ako HDZ ne bude izborni pobjednik, očekivati je da će se za Josipu itekako pobrinuti i primjereno je uhljebiti.

Druga je stvar kojim će smjerom i kojom dinamikom ići istraga koja se protiv nje vodi. Zasad o protupravnom stjecanju stambenog prostora. A spominjao se cijeli set inkriminacija, među kojima je bio i predmet podcijenjene prodaje zemljišta DIV-u za iznos manji od službeno procijenjenog, nije se našlo osnove za kazneni progon.

Josipa Rimac ništa sporno ne nalazi ni u stambenom prostoru koji je njezina obitelj dobila, tijekom njezina gradonačelničkog mandata, na osnovi braniteljskog statusa njezina supruga koji je ostvario pravo na darovnicu.

- Zamijenili smo stan i dobili dio kuće u kojoj smo sestra i ja s obiteljima, jer su naši muževi kao branitelji imali pravo na darovanje nekretnine - objasnila nam je svojevremeno Josipa Rimac.

No, hoće li takvo objašnjenje biti dovoljno i USKOK-u...?

Nema sumnje da za HDZ, ususret parlamentarnim izborima, vijest o skidanju imuniteta njihovoj friškoj zastupnici i direktorici stranačke kampanje nije nimalo dobra. Bez obzira što je riječ o stranci s iznimno stabilnim biračkim tijelom, činjenica da se protiv šefice izborne kampanje provodi istraga, dovodi u pitanje njezinu vjerodostojnost i kao političarke i kao osobe.

Ako to i ne bude utjecalo na članove HDZ-a, na mnoge simpatizere stranke bi moglo. Ipak, ma što tko rekao, činjenica je da će sudbinu Josipe Rimac više odrediti rezultati izbora negoli “uskočke” istrage...

Davorka Blažević

Tko je sve ostao bez imuniteta?

Bez saborskog imuniteta ostao je svojedobno i SDP-ov bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji je zbog pokušaja podmićivanja dvoje HDZ-ovih vijećnika osuđen na osmomjesečnu zatvorsku kaznu koju upravo odslužuje.

Bivša SDP-ova sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, zbog sumnje da je oštetila proračun za milijunski iznos, u pritvoru je provela nekoliko mjeseci, a nakon podnesene ostavke na dužnost županice puštena je da se brani sa slobode.

Najveći kapitalac u ovoj skupini svakako je bivši HDZ-ov stranački šef i premijer Ivo Sanader, u ljeto 2009. podnio je iznenadno ostavku na sve svoje funkcije i vratio se u zastupničke klupe. Ne zadugo. Ubrzo je DORH zatražio skidanje imuniteta zastupniku Sanaderu koji je pokušao izbjeći ruci pravde bijegom, a sve ostalo je povijest... Danas je u zatvoru, a protiv njega se vodi šest odvojenih postupaka.

HDSSB-ovac, notorni Branimir Glavaš također je ostao bez zastupničkog imuniteta, zbog optužnice za ratne zločine iz 1991. u Osijeku. Pokušao se skloniti od “suda svoje države” bijegom u BiH, da bi tamo dospio u zatvor, iz kojega je nedavno pušten zbog proceduralnog propusta... Obnovu postupka čeka sa slobode.

Zbog pretvorbe Slobodne Dalmacije 2001. zajedno s Ivanom Jarnjakom i Dragom Krpinom ostao je bez imuniteta i Ivić Pašalić, a 2003., zajedno s Antom Beljom, ponovno je bio na dnevnom redu, zbog sumnje da su državni proračun oštetili za više od 12 milijuna kuna, nenamjenski trošeći iseljenički novac za obranu, za potrebe Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta. Pašalić već godinama nije u aktivnoj politici.

Inkriminacije

1. Prije šest godina glavni državni odvjetnik Mladen Bajić istraživao je kninsku gradonačelnicu zbog sumnjivih putnih naloga, troškova reprezentacije, kupnje automobila, no prijava je, tvrdi Rimac, odbačena

2. U slučaju obitelji Tonković dvostruko je plaćeno zemljište na kojemu je trebao biti gradski uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, ali se pokazalo da je lokacija neodgovarajuća...

3. U vodu je pao i slučaj Billa u kojem se gradonačelnicu sumnjičilo za pogodovanu prodaju gradskog zemljišta poduzetniku Milanu Fehiru za samo 1,2 milijuna kuna, da bi ga on odmah preprodao za 6,8 milijuna kuna Billi

Državno odvjetništvo: Izbori ne utječu na naše postupanje

Državno odvjetništvo u četvrtak je ustvrdilo da izbori ne utječu na njihovo postupanje, reagirajući tako na raniju izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je kazao da je državni odvjetnik zahtjev za skidanje imuniteta HDZ-ovoj saborskoj zastupnici i direktorici stranačke kampanje Josipi Rimac trebao podnijeti nakon izbora.

"Povodom izjave predsjednika HDZ-a vezano za zahtjev Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) za skidanje imuniteta saborskoj zastupnici Josipi Rimac, podsjećamo da je započinjanje njenog saborskog mandata obvezalo DORH da zatraži skidanje imuniteta kako bi nadležno državno odvjetništvo moglo nastaviti s ranije započetom istragom.

Izbori ne utječu niti bi smjeli utjecati na postupanje pravosudnih tijela te će Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nastaviti postupati u skladu s pozitivnim zakonskim propisima bez obzira na pokušaj politizacije DORH-ova postupanja", izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Karamarko je u srijedu u Bruxellesu na upit je li iznenađen zahtjevom za skidanjem zastupničkog imuniteta Josipi Rimac, istaknuo je da je vrlo interesantno to što se to radi sada.

"To je redovita procedura, zahtjev za skidanje imuniteta zbog istražnih radnji koje bi trebalo provesti, ali je vrlo interesantno da se to upravo sada događa. Državni odvjetnik, da je mudar, to mogu javno reći, ostavio bi to za dan poslije izbora", rekao je Karamarko. Na upit zašto je Rimac ulazila u Sabor kad se znalo da se vodi istraga, dodao je da je to bilo "davno dogovoreno i planirano i kad se dogovorimo ne volimo odstupati od naših dogovora".

(H)

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ima sva prava [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-09-24 11:37:42 [created_by] => 37 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-09-24 16:43:25 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-09-24 16:03:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 27063 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/09/24/Novosti/rimac00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15603260 Threads: 2 Questions: 3217811769 Slow queries: 7267992 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236308514 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/za-tjedan-dana-u-saboru-rimac-utrzila-135-tisuca-kuna-287350 [printLink] => /vijesti/hrvatska/za-tjedan-dana-u-saboru-rimac-utrzila-135-tisuca-kuna-287350?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232812 [name] => josiparimac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => josiparimac [link] => /tag/josiparimac ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ima sva prava [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Za tjedan dana u Saboru Rimac utržila 135 tisuća kuna [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-23-25-15-37 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/09/24/Novosti/rimac00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/09/24/Novosti/rimac00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, direktorica kampanje HDZ-a, mogla bi biti upamćena u povijesti hrvatskog parlamentarizma po najkraćem zastupničkom mandatu. Josipa je prisegu u Saboru položila prošlog petka 18. rujna, a već ovog petka 25. rujna državni parlament bi trebao biti raspušten, ali je prije toga njegovo Mandatno-imunitetno povjerenstvo donijelo odluku o skidanju imuniteta zastupnici Rimac.

Učinilo je to na zatjev DORH-a, radi nastavka istrage koju je protiv nje prije godinu dana pokrenuo USKOK. HDZ-ovu udarnu izbornu akviziciju sumnjiči se da je kao gradonačelnica Knina protupravno stekla pozamašan stambeni prostor i time oštetila državni proračun za više od 500 tisuća kuna.

- Svi znamo da se vodi istraga i to nije ništa novo, a ovaj potez DORH-a je uobičajen, rekla bih čak i očekivan u takvim situacijama - izjavila je mirno Josipa Rimac, odbijajući komentirati zahtjev pogotovo što se odigrava u predizborno vrijeme. Tek je poručila: Svatko neka radi svoje i sve će biti dobro!

U zastupničkim klupama Josipa Rimac zamijenila je kolegu Antu Jerolimova koji je podnio ostavku na dužnost zastupnika nakon što mu je u travnju ove godine skinut saborski imunitet zbog sumnje da je falsificirao diplomu ekonomskog fakulteta. Indikativno je da je Jerolimova naslijedila u Saboru baš Josipa Rimac protiv koje se istraga provodi već godinu dana, pa se moglo pretpostaviti da će DORH tražiti skidanje njezina zastupničkog imuniteta čim sjedne u saborske klupe.

Ipak, stranka nije dvojila oko toga treba li bivšu kninsku gradonačelnicu promaknuti među narodne “deputate” i privremeno uhljebiti dok ne prođu izbori. A nakon trijumfalne izborne pobjede, koja je za HDZ neupitna, Josipa će moći birati, kažu, koju funkciju želi. Osim ako dotad ne završi s druge strane brave...

Rimac će do izbora novog saziva Sabora uživati sva prava kao i svi njezini kolege koji su zastupnički status stekli prije četiri godine. Osim što će biti bez imuniteta, moći će konzumirati pravo na punu zastupničku plaću, oko 15 tisuća kuna, još šest mjeseci, dok će u drugom “polugodištu” imati pravo na pola plaće.

Ministarska fotelja

Što joj vjerojatno neće ni trebati jer će, pobijedi li HDZ na izborima u studenomu, biti, navodno, nagrađena ministarskom foteljom, a spominje se i kao potpredsjednica Karamarkove vlade. Ako HDZ ne bude izborni pobjednik, očekivati je da će se za Josipu itekako pobrinuti i primjereno je uhljebiti.

Druga je stvar kojim će smjerom i kojom dinamikom ići istraga koja se protiv nje vodi. Zasad o protupravnom stjecanju stambenog prostora. A spominjao se cijeli set inkriminacija, među kojima je bio i predmet podcijenjene prodaje zemljišta DIV-u za iznos manji od službeno procijenjenog, nije se našlo osnove za kazneni progon.

Josipa Rimac ništa sporno ne nalazi ni u stambenom prostoru koji je njezina obitelj dobila, tijekom njezina gradonačelničkog mandata, na osnovi braniteljskog statusa njezina supruga koji je ostvario pravo na darovnicu.

- Zamijenili smo stan i dobili dio kuće u kojoj smo sestra i ja s obiteljima, jer su naši muževi kao branitelji imali pravo na darovanje nekretnine - objasnila nam je svojevremeno Josipa Rimac.

No, hoće li takvo objašnjenje biti dovoljno i USKOK-u...?

Nema sumnje da za HDZ, ususret parlamentarnim izborima, vijest o skidanju imuniteta njihovoj friškoj zastupnici i direktorici stranačke kampanje nije nimalo dobra. Bez obzira što je riječ o stranci s iznimno stabilnim biračkim tijelom, činjenica da se protiv šefice izborne kampanje provodi istraga, dovodi u pitanje njezinu vjerodostojnost i kao političarke i kao osobe.

Ako to i ne bude utjecalo na članove HDZ-a, na mnoge simpatizere stranke bi moglo. Ipak, ma što tko rekao, činjenica je da će sudbinu Josipe Rimac više odrediti rezultati izbora negoli “uskočke” istrage...

Davorka Blažević

Tko je sve ostao bez imuniteta?

Bez saborskog imuniteta ostao je svojedobno i SDP-ov bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji je zbog pokušaja podmićivanja dvoje HDZ-ovih vijećnika osuđen na osmomjesečnu zatvorsku kaznu koju upravo odslužuje.

Bivša SDP-ova sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, zbog sumnje da je oštetila proračun za milijunski iznos, u pritvoru je provela nekoliko mjeseci, a nakon podnesene ostavke na dužnost županice puštena je da se brani sa slobode.

Najveći kapitalac u ovoj skupini svakako je bivši HDZ-ov stranački šef i premijer Ivo Sanader, u ljeto 2009. podnio je iznenadno ostavku na sve svoje funkcije i vratio se u zastupničke klupe. Ne zadugo. Ubrzo je DORH zatražio skidanje imuniteta zastupniku Sanaderu koji je pokušao izbjeći ruci pravde bijegom, a sve ostalo je povijest... Danas je u zatvoru, a protiv njega se vodi šest odvojenih postupaka.

HDSSB-ovac, notorni Branimir Glavaš također je ostao bez zastupničkog imuniteta, zbog optužnice za ratne zločine iz 1991. u Osijeku. Pokušao se skloniti od “suda svoje države” bijegom u BiH, da bi tamo dospio u zatvor, iz kojega je nedavno pušten zbog proceduralnog propusta... Obnovu postupka čeka sa slobode.

Zbog pretvorbe Slobodne Dalmacije 2001. zajedno s Ivanom Jarnjakom i Dragom Krpinom ostao je bez imuniteta i Ivić Pašalić, a 2003., zajedno s Antom Beljom, ponovno je bio na dnevnom redu, zbog sumnje da su državni proračun oštetili za više od 12 milijuna kuna, nenamjenski trošeći iseljenički novac za obranu, za potrebe Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta. Pašalić već godinama nije u aktivnoj politici.

Inkriminacije

1. Prije šest godina glavni državni odvjetnik Mladen Bajić istraživao je kninsku gradonačelnicu zbog sumnjivih putnih naloga, troškova reprezentacije, kupnje automobila, no prijava je, tvrdi Rimac, odbačena

2. U slučaju obitelji Tonković dvostruko je plaćeno zemljište na kojemu je trebao biti gradski uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, ali se pokazalo da je lokacija neodgovarajuća...

3. U vodu je pao i slučaj Billa u kojem se gradonačelnicu sumnjičilo za pogodovanu prodaju gradskog zemljišta poduzetniku Milanu Fehiru za samo 1,2 milijuna kuna, da bi ga on odmah preprodao za 6,8 milijuna kuna Billi

Državno odvjetništvo: Izbori ne utječu na naše postupanje

Državno odvjetništvo u četvrtak je ustvrdilo da izbori ne utječu na njihovo postupanje, reagirajući tako na raniju izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je kazao da je državni odvjetnik zahtjev za skidanje imuniteta HDZ-ovoj saborskoj zastupnici i direktorici stranačke kampanje Josipi Rimac trebao podnijeti nakon izbora.

"Povodom izjave predsjednika HDZ-a vezano za zahtjev Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) za skidanje imuniteta saborskoj zastupnici Josipi Rimac, podsjećamo da je započinjanje njenog saborskog mandata obvezalo DORH da zatraži skidanje imuniteta kako bi nadležno državno odvjetništvo moglo nastaviti s ranije započetom istragom.

Izbori ne utječu niti bi smjeli utjecati na postupanje pravosudnih tijela te će Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nastaviti postupati u skladu s pozitivnim zakonskim propisima bez obzira na pokušaj politizacije DORH-ova postupanja", izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Karamarko je u srijedu u Bruxellesu na upit je li iznenađen zahtjevom za skidanjem zastupničkog imuniteta Josipi Rimac, istaknuo je da je vrlo interesantno to što se to radi sada.

"To je redovita procedura, zahtjev za skidanje imuniteta zbog istražnih radnji koje bi trebalo provesti, ali je vrlo interesantno da se to upravo sada događa. Državni odvjetnik, da je mudar, to mogu javno reći, ostavio bi to za dan poslije izbora", rekao je Karamarko. Na upit zašto je Rimac ulazila u Sabor kad se znalo da se vodi istraga, dodao je da je to bilo "davno dogovoreno i planirano i kad se dogovorimo ne volimo odstupati od naših dogovora".

(H)

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/za-tjedan-dana-u-saboru-rimac-utrzila-135-tisuca-kuna-287350 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=82b92dc592c9d61aef3b6f66b7fc3bd886260e0a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Za+tjedan+dana+u+Saboru+Rimac+utr%C5%BEila+135+tisu%C4%87a+kuna&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fza-tjedan-dana-u-saboru-rimac-utrzila-135-tisuca-kuna-287350 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fza-tjedan-dana-u-saboru-rimac-utrzila-135-tisuca-kuna-287350 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ima sva prava [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskaima sva prava

Za tjedan dana u Saboru Rimac utržila 135 tisuća kuna

Piše PSD.
24. rujna 2015. - 18:03
Bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, direktorica kampanje HDZ-a, mogla bi biti upamćena u povijesti hrvatskog parlamentarizma po najkraćem zastupničkom mandatu. Josipa je prisegu u Saboru položila prošlog petka 18. rujna, a već ovog petka 25. rujna državni parlament bi trebao biti raspušten, ali je prije toga njegovo Mandatno-imunitetno povjerenstvo donijelo odluku o skidanju imuniteta zastupnici Rimac.

Učinilo je to na zatjev DORH-a, radi nastavka istrage koju je protiv nje prije godinu dana pokrenuo USKOK. HDZ-ovu udarnu izbornu akviziciju sumnjiči se da je kao gradonačelnica Knina protupravno stekla pozamašan stambeni prostor i time oštetila državni proračun za više od 500 tisuća kuna.

- Svi znamo da se vodi istraga i to nije ništa novo, a ovaj potez DORH-a je ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 01:25