StoryEditor
Hrvatskasukob interesa

Za čiju se majku namještao natječaj?! U Saboru padale teške optužbe; 'Kad već potežete za jezik, u spomenutom slučaju radilo se o Vašoj mami'

Piše H
29. svibnja 2019. - 22:47
sabor_sjednica11-290519

Teške optužbe o sukobu interesa i o namještanju natječaja, razmijenili su u srijedu u Hrvatskom saboru HDZ-ovi i SDP-ovi zastupnici raspravljajući o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za 2017. godinu, dok mu je na čelu još bila Dalija Orešković.

Na tvrdnje Saše Đujića (SDP) da je aktualna Vlada stalno pod sumnjom za sukob interesa i na njegovo spominjanje ministarskih afera i nekih lokalnih slučajeva, reagirao je HDZ-ov Tomislav Klarić, pitajući ga je li sukob interesa ako je namješten natječaj za ravnateljicu u Fortici (Centru za rehabilitaciju) u Kraljevici, „osobi koja je majka saborskog zastupnika“? Znate o kome se radi, neću govoriti o imenima, kazao je HDZ-ov zastupnik.

„Natječaj nije namješten, to su podmetanja vas i HDZ-a“, uzvratio mu je Đujić, prozivajući ga da je kao gradonačelnik Bakra za šefa komunalnog poduzeća zaposlio predsjednika HDZ-a Kostrene, koji je pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je razbio službeni auto. „Umjesto da ga, kao stranka, osudite, uhljebili ste ga u svom gradu“, izjavio je Đujić.

„Kad već potežete za jezik, u spomenutom slučaju, radilo se o Vašoj mami, koja je namještena na tu poziciju i koju je smijenio župan, nakon intervencije i svega ostalog“, uzvratio mu je Klarić, na što je predsjedavajući Milijan Brkić (HDZ) upozorio obojicu da se klone međusobnog omalovažavanja i optuživanja.  

No, Đujić je ustrajao da Klarić govori neistinu, da je rastresen i uzbuđen.

„Ja nisam rastresen, ni uzbuđen kao on, meni je jasno kako je, nakon crnih labudova i izbornog potopa HDZ-a, osim Vas, većina u HDZ-u dosta uzdrmana i u stresu“, kazao je SDP-ov zastupnik Brkiću.

„Što se tiče uzdrmanosti, ne brinite za HDZ, a ni za mene“, poručio mu je Brkić.
 

Izdvojeno

14. srpanj 2020 10:04