StoryEditor
Hrvatskaministru obrane i bivšem ministru gosipodarstva isplatilo se sjedenje u nadzornom odbor splitskog škvera

Vukeliću za (ne)rad u Brodosplitu isplaćeno 58.092 kuna

Piše PSD.
19. ožujka 2008. - 17:23

Dobar posao na navozima - Branko Vukelić
Glavna skupština Brodosplita jučer je razriješila dosadašnji Nadzorni odbor i imenovala novi, u kojem su ostali Branko Bačić, Marijo Lovrinčević i Miljenko Boban, a novi su članovi predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak, koji će biti čelnik NO-a, Jozo Saraš (državni tajnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom) i član Uprave Tehnološkog centra Split Ivica Veža.

Na taj način iz Odbora su otpali Branko Vukelić, koji je s mjesta ministra gospodarstva otišao u MORH, Iljo Martinović i Miljenko Boban. Novi članovi su na izvanrednoj sjednici Glavne skupštine imenovani na sljedeće četiri godine.

Promjene u Nadzornom odboru su bile očekivane, i dosad više puta najavljivane, no skupština splitskog škvera istodobno je donijela i odluku o nagradama za dosadašnje "nadzornike".

Tako će za dosadašnji rad, koji su dobrim dijelom obilježili afera Brodosplit o kojoj se još uvijek vodi istraga i vjerojatno jedna od najvećih kriza u povijesti tvrtke, Branko Vukelić dobiti prosječnu godišnju neto plaću isplaćenu u prošloj godini u Republici Hrvatskoj, što prema podacima Državnog zavoda za statistiku iznosi točno 58.092 kune.

Preostala petorica članova dobit će po 75 posto neto plaće u istom razdoblju, odnosno po 43.569 kuna. Podsjetimo, nedavno je objavljeno da Brodosplit još od 24. listopada 2006. nije potpisao ni jedan novi ugovor o gradnji brodova, a dug je na kraju 2006. iznosio 2,17 milijardi kuna. Dosadašnji Nadzorni odbor imenovan je 30. srpnja 2004.

- Ovakva nagrada nije ništa ni neobično ni neuobičajeno, ona se praktički uvijek isplaćuje na kraju mandata, i utemeljena je na zakonu i Statutu Brodosplita -komentirao nam je ovu odluku glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić.

Ivica Profaca / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2021 05:38