StoryEditor
Hrvatskapukla ljubav, ali admirali ne plaču...

'Vučji čopor i povampireni Jugoslaveni razaraju Hrvatsku, a pomažu im predsjednica i Plenković': pročitajte kako je Lošo komentirao to što ga je Kolinda nogirala iz Vijeća

Piše Marina Karlović-Sabolić
17. rujna 2017. - 16:19

Admirala je 2000. godine s mjesta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga smijenio Mesić, pa je za njega ovo razrješenje – tek mala igra."

Tim je riječima Davor Domazet Lošo za Slobodnu Dalmaciju prokomentirao crveni karton koji mu je u Vijeću za domovinsku sigurnost u petak dala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Domazet Lošo svoje razrješenje duguje rečenici po kojoj hrvatski pješak za 48 sati može doći u Ljubljanu.

U razgovoru za naš list o sebi govori u trećem licu. Tek koji put odlučuje se za klasičnu, "ich" formu. Od trećega lica nije želio odustati ni nakon što smo mu na to skrenuli pozornost. Kaže da za mjesec dana iz tiska izlazi knjiga "Admiralovi zapisi II – što je istina", a sve koji ga, kako kaže, napadaju i razrješuju, poziva na promociju kako bi mogli vidjeti što je zapravo u čitavoj priči prava istina.

Budni neprijatelji

– Admiral već pune dvije godine, od čega sustavno godinu dana, a intenzivno zadnja tri mjeseca, upozorava da se u Hrvatskoj događa unutarnja agresija. Blokiraju se sve stvaralačke snage, a nijedna institucija ne funkcionira, osim Katoličke crkve. Protivnici Hrvatske vode asimetrični rat: rat bez vojske, bez bojišnice, bez početka, bez kraja i bez bitke, koji je toliko uzeo maha da je Hrvatska danas ugroženija nego što je bila 1991., u vrijeme Miloševićeve agresije. Ova agresija odvija se sukladno doktrini "kuhanja žabe". U njoj se razara nacionalni identitet Hrvatske, a tome su od 2000. na ovaj ili onaj način pridonijele sve vlade – tumači Domazet Lošo, uvjeren da se onome što naziva unutarnjom agresijom sada pridružila i vanjska agresija. Izvršena je pseudopravno – tako to on titulira – od strane Slovenije i Europske komisije.

– Na to je admiral, kao geostrateg i geopolitičar, bio dužan upozoriti – ističe Domazet Lošo.

Na naše pitanje koji to unutarnji neprijatelji razaraju Hrvatsku, on redom nabraja: povampireni jugonostalgičari, humanitarci koji hoće novu Jugoslaviju, čudotvorne i čudovišne takozvane nevladine udruge, peta kolona o kojoj govori prof. Zdravko Tomac... Sve njih je Domazet svrstao pod jedan nazivnik: "vučji čopor".

Prvi pijevac Davor

– Izvršna vlast odustala je od hrvatskog suvereniteta. Hrvatski branitelji se omalovažavaju, napadaju i ismijavaju, a zaboravlja se da je Domovinski rat temelj naše države, kamen zaglavni. To su činili svi predstavnici izvršne vlasti od 2000., a pogotovo ova trenutna. Otvorili su bitku između ustaša i partizana, a namjerno zaboravljaju, kao što je rečeno, da je temelj Hrvatske Domovinski rat, kojim je u Bihaću i Zapadnoj Bosni spriječen genocid pet puta veći nego onaj u Srebrenici. Aktualna izvršna vlast, a u nju spadaju i predsjednica i premijer, ne čini ništa da zaustavi entropiju hrvatskog suvereniteta i identiteta – smatra Domazet.

Kaže da je "admiral na vrijeme upozorio i da požari u Splitu nisu slučajni, nego da su podmetnuti".

– Ovoga ljeta uputio sam vapaj do neba. No, kada kod nas netko vrisne da je car gol, onda se događaju potpuno nevažna razrješenja iz tijela koje ionako postoji pro forma. Kurikuralna reforma vodi uništenju identiteta hrvatskog naroda. Ona će postati antiobrazovna reforma, a predsjednica ju je podržala. Odrekla se profesorice Vican jučer, a mene danas. No, to admiralu nije nikakav problem. Admirala je 2000. smijenio Mesić, i zato admiral svima poručuje: čut ćemo se za vrlo kratko vrijeme, kada narod bude progovorio. Ako je admiral pijevac koji je prvi zakukurijekao, pa to morao platiti glavom, to njemu ne smeta. Narod će reći svoje kada dođe vrijeme – zaključuje Domazet Lošo.

 


Kolinda: Raspirivač je...

– Poštujem njegov ratni put, no njegove su posljednje izjave potpuno neprihvatljive, neodgovorne i raspiruju stanje među državama koje zahtijeva racionalno i odgovorno ponašanje, a ne izazivanje incidenata – izjavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavljujući u petak razrješenje Davora Domazeta iz članstva u Vijeću za domovinsku sigurnost.

Odluka o razrješenju bila je pripremljena već ujutro, a predsjednici je ostalo da je potpiše nakon što se vrati s Malte, gdje je sudjelovala na sastanku skupine Arrailos koja okuplja šefove država članica EU-a bez izvršnih ovlasti. Lošo je svojim izjavama često znao uzburkati javnost, a kap koja je prelila čašu u Uredu predsjednice je njegov nedavni nastup na portalu Direktno.hr, u kojemu je, između ostalog, izjavio da bi "hrvatski pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2022 18:35