StoryEditor
HrvatskaHDZ-ova obitelj

Vučić uskoro stiže u Zagreb? Srbijanski predsjednik na popisu govornika kongresa Europske pučke stranke

Piše PSD
7. studenog 2019. - 09:34

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, čini se, stiže u Zagreb za manje od dva tjedna, na Kongres Europske pučke stranke koji se održava u glavnom gradu Hrvatske. Vučić je, naime, na stranicama Kongresa naveden kao govornik, javlja N1.

Privode se kraju pripreme za organizaciju Izbornog kongresa Europske pučke stranke, obitelji Hrvatske demokratske zajednice, koji će se u Zagrebu održati od 19. do 21. studenog. Za dio kongresa koji će biti održan u u Dvorani Hrvatskog sabora EPP će platiti ukupno 74.488 kuna.

Šefovi europskih država i vlada te najviši dužnosnici EU, među kojima su i njemačka kancelarka Angela Merkel, izabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen te još uvijek aktualno vodstvo EU Donald Tusk i Jean-Claude Juncker, očekuju se na izbornom kongresu Europske pučke stranke.

Među više od 2000 delegata iz više od 40 zemalja, očekuje se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, čija je Srpska napredna stranka (SNS) postala pridružena članica EPP-a, piše N1.

HDZ: Vučić neće držati govor u Hrvatskom saboru
Odbacujemo neistine N1 televizije da Aleksandar Vučić drži govor u Hrvatskom saboru, reagirali su brzo iz HDZ-a.

"Poštovani, vezano za ponovno širenje laži i dezinformacija oko održavanja Kongresa EPP-a u Zagrebu, naglašavamo kako Aleksandar Vučić nije predviđen kao govornik na sjednici Predsjedništva i Političke skupštine EPP-a 19. studenog koja će se održati u prostorijama Hrvatskog sabora, kako se to navodilo na portalu N1 Televizije.Podsjećamo da će se, kako smo već više puta naglašavali, Izborni kongres Europske pučke stranke, na kojem će sudjelovati preko 2.000 delegata, održati 20. i 21. studenog u Areni u Zagrebu", objasnili su iz HDZ-a. A. B. K. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 06:29