StoryEditor
Hrvatska'vratimo božić'

Vrijedna konzervativna udruga pronašla je novog kršćanskog neprijatelja - teglicu 'Linolade': smeta im i sadržaj poruke na njoj i jezik na kojem je napisana

16. prosinca 2019. - 15:36

Konzervativna katolička udruga Vigilare na svojoj Facebook stranici početkom prosinca najavila je svojevrsnu kampanju tijekom koje će intenzivnije pratiti stranice velikih trgovina i vidjeti kako se ponašaju, a tu posebno misle na one koji "ne ističu Advent ili/i Božić, nego -blagdane".

Cilj udruge Vigilare je da sporni trgovački lanci što prije promijene svoje reklame i "poštuju ove kršćanske blagdane katoličke Hrvatske".

U toj kampanji jučer su se na svojoj Facebook namjerili na teglicu "Linolade" koja je očito ispunila sve uvjete za prozivku na društvenim mrežama zbog "pogrešnog" slavljenja božićnih blagdana u Hrvatskoj.

Naime, zasmetalo im je što na etiketi teglice piše "merry winter", što u prijevodu znači "sretna zima".

- Ako ste mislili da su 'sretni blagdani' glup izraz (umjesto Sretan Božić), što tek reći za Podravku i njezinu 'winter' Linoladu? Prvo, zašto na engleskom, a još važnije: što znači MERRY WINTER? (ako već žele na engleskom, onda nek poruka za Podravku bude jasna: Jesus is the reason for the season...) Roditelji nam već šalju pritužbe i pišu Podravki. Pišite i zovite i vi. Vratimo Božić - pozvali su u svojoj poruci na Facebooku.

Podsjetimo, nedavno se Vigilare okomila na lanac trgovina Lidl, ali ne zbog Božića, već promocije Noći vještica, a tim povodom su se mogli kupiti kostimi, slatkiši ili pak tjesteninu na razne "strašne" oblike, što je udruga Vigilare nazvala - "kultura smrti i kanibalizam u Lidlu".

- Reagirajmo na užasne boleštine za djecu koje promiče ovaj trgovački lanac: pijenje vampirske krvi, jedenje očiju i prstiju te čoko kostura u mrtvačkom lijesu, odijevanje djece u vampire i mrtvace…Zaustavimo zastrašivanje i traumatiziranje djece i suprotstavimo se poganizaciji Hrvatske - tada su objavili na svom profilu i pozvali sugrađane da šalju pritužbe na mail adresu tog trgovačkog lanca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2021 18:51