StoryEditorOCM
Hrvatskafešta u ‘pršutu‘

Kerum o tulumu sa sucima: ‘Ja u konobu nisam zvao nikoga, Karaman je doveo Mornara i kretena koji je sve to snimio!‘ Stožer najavio moguće sankcije

Piše PSD.
5. veljače 2021. - 11:21

Željko Kerum se na Facebooku oglasio o tulumu sa sucima u svojoj konobi 'Pršut' u Kaštelima radi čega je, podsjetimo, danas reagirao i Vrhovni sud.

'Mislio sam ne komentirati događaj u Kaštelima, ali novinari stalno zovu pa moram. Znači ja u konobu nisam zvao nikoga niti se ikako čujem s ikim od spomenutih ljudi, čak ni s Mornarom. 

Mene je pitao Damir Karaman može li doć Mornar sa svojom ekipom s nogometa, naravno da sam dozvolio. 

Kad su ti ljudi otišli, ostao je samo jedan kojeg isto ne znam, ja sam kao inače zapjevao jer volim pjevat, za sve ostalo pitajte Karamana jer je on doveo tog kretena koji je to snimio', poručio je Kerum preko svog Facebook profila.

Po tom pitanju oglasio se i Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije:

- Stožer CZ SDŽ nije zaprimio nikakav zahtjev za održavanjem bilo kakvoga okupljanja. Sa spomenutim slučajem smo upoznati putem medija kao i ostala javnost, iako ne znamo mjesto i vrijeme nastanka spomenute snimke, ni sudionike toga sastanka.

Bilo kakvi mehanizmi sankcioniranja nisu u nadležnosti Stožera CZ. Epidemiološke mjere vrijede za sve bez iznimki. Ukoliko je došlo do kršenja epidemioloških mjera, nitko ne smije biti izuzet od sankcija - poručuju iz županijskog Stožera.

Vrhovni sud Republike Hrvatske oglasio se povodom druženja nekolicine splitskih sudaca koji su se okupili u Kerumovoj konobi ‘Pršut‘ kako bi proslavili rođendan bivšeg nogometaša Ivice Mornara i prozvao njihovo ponašanje kao potpuno neprimjereno, prenosi Jutarnji.

- Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u i izvan sudnice. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačne etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost - napomenuo je sudac Željko Pajalić, glasnogovornik Vrhovnog suda u priopćenju naslovljenom 'Neprimjereno ponašanja sudaca izvan sudnice' pa dodao:

-  Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodesku sudačke etike.

Podsjetimo, pet utjecajnih splitskih sudaca, među kojima predsjednici dvaju sudova, u subotu 23. siječnja su besplatno jeli i pili kod Željka Keruma u njegovoj konobi 'Pršut' u Kaštelima.

Dok još uvijek traju epidemiološke mjere s preporukama da se izbjegava okupljanje većeg broja osoba u zatvorenome, a ugostiteljima je zabranjen rad, u Kerumovu prostoru za druženje s prijateljima bili su, saznaje Index, Bruno Klein, predsjednik Županijskog suda u Splitu, Silvio Čović, predsjednik Upravnog suda u Splitu, Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Miho Mratović, sudac Županijskog suda i Tomislav Zlodre, sudac Općinskog suda u Splitu.

Osim sudaca i domaćina, tu je bio i Ivica Mornar, bivši Hajdukov nogometaš, koji je slavio rođendan te još nekoliko uzvanika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 16:36