StoryEditor
Hrvatskahavarija bourbon rhodea

Vremena je sve manje: satelitske snimke neupotrebljive, traganje za hrvatskim kapetanom i posadom nastavljaju samo brodovi

Piše PSD
11. listopada 2019. - 11:00

Potraga za nestalim kapetanom Dinom Miškićem i članovima posade Bourbon Rhodea na Atlantiku osuđena je zasad isključivo na brodove koji neumorno kruže prema zadanim rutama iz zapovjednog broda Alp Strikera, piše Morski.hr.

– Nove sateliteske snimke zbog oblačnog vremena (a radi se o optičkim satelitskim snimkama) nisu upotrebljive. Temeljem sačinjenog plana i raspoloživih satelita nastavit ćemo sa satelitskim promatranjem – rekla je u petak ujutro za 24 sata Maja Markovčić Kostelac, izvršna direktorica Europske agencije za sigurnost mora (EMSA).

Podsjwtimo, filipinski član posade trgovačkog broda koji je trenutno uključen u potragu za nestalim kolegama, ispričao je jučer za Morski.hr što se trenutno događa.

– Još uvijek tražimo. Vrijeme je dobro, ali ne vidimo ništa. Bio sam sinoć na dužnosti i bila su tri broda u akciji traganja i spašavanja. ALP Striker vodi i zadaje uzorke potrage, sad za pet brodova. Upravo su nam zadali novi uzorak. Dajemo sve od sebe. Nadam se da ćemo pronaći nešto – ispričao je ovaj Filipinac.

Filipinac koji sudjeluje u potrazi za šibenskim kapetanom i njegovom posadom: Nisam vidio nikakve avione, mislim da samo brodovi tragaju. Dat ćemo sve od sebe!

#POTRAGA#BOURBON RHODE#SATELITSKE SNIMKE

Izdvojeno

09. srpanj 2020 08:47