StoryEditor

Vrdoljak o Ini: Za razliku od HDZ-a mi branimo, a ne prodajemo nacionalne interese

Piše PSD.
11. listopada 2014. - 17:01
Ministar gospodarstva i šef hrvatskog pregovaračkog tima za Inu Ivan Vrdoljak danas je intervju Večernjem listu mađarskog veleposlanika Ivana Gabora, koji mu je spočitnuo da su mu kalkulacije oko političkog dobitka važnije od budućnosti Ine, ocijenio kao pripremu mađarske strane da ponovno o Ini pregovara s HDZ-om, koji je, kaže, prodao nacionalne interese.

Vrdoljak je u Vukovaru, gdje je kao potpredsjednik HNS-a nazočio konferenciji za novinare stranačke županijske organizacije, zanimljivim ocijenio kako intervju mađarskog veleposlanika dolazi samo par dana nakon slične izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

"Očito da im je bilo lako pregovarati s HDZ-om u povijesti i da će im biti lakše pregovarati s HDZ-om i sutra, pa je ovo valjda priprema zajedničkih stavova. Za razliku od HDZ-a mi branimo nacionalne interese, ne prodajemo ih i nismo korumpirani", poručio je. Dodao je kako intervju veleposlanika Gabora pokazuje i koliko utjecaja ima mađarska politika u MOL-u.

"Moj alat i oružje za obranu nacionalnog interesa je samo interes i istina moje države Hrvatske, a njihov alat i oružje za obranu njihovog (HDZ-ovog) interesa su laži i korupcija. Ja sam uvjeren da ćemo mi pobjediti", naglasio je Vrdoljak. Kazao je i kako raspolaže infomacijama da će Gabor, nakon veleposlaničkog mandata, "vrlo uskoro završiti u tijelima MOL-a".

Obraćajući se HNS-ovcima, u sklopu unutarstranačke kampanje za organizacijsko jačanje stranke, poručio je kako se politika ne vodi gledajući u prošlost i stvari koje predstavljaju kamen spoticanja za miran i bolji život građana, već gledajući u budućnost i razvitak.

Istaknuo je kako rat više ne bi smio biti argument za loš život Slavonaca, te da uspješni primjeri razvoja Međimurske i Varaždinske županije u kojima "investitori dozvole dobijaju u roku jednog dana" pokazuju da nije sve "do zakonodavnog okvira i Vlade, već ima dosta toga i do lokalne vlasti".

"Najbolji primjer kako funkcioniraju HNS-ovi ministri vidjelo se nakon poplava u Slavoniji i poslom koji je odradila članica Predsjedništva HNS-a i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš. Time se svi možemo pohvaliti i na to trebamo biti ponosni", poručio je Vrdoljak. Naglasio je da je Ministarstvo gospodarstva, u operativnim programima u 2013. i 2014. godini, gospodarskim tvrtkama u Slavoniji dodijelilo potpore u iznosu od 58 milijuna kuna za daljnji razvoj izvoza, poticanje konkurentnosti i inovacije.

(H)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. srpanj 2021 08:00