StoryEditor
HrvatskaSkandali u MORH-u

Vojnici su helikopterom lovili vepra po Dinari, a ročnica i njezin nadređeni su uhvaćeni u nedoličnom ponašanju na povratku s vojnog hodočašća! Svemu je kumovao i alkohol

Piše PSD
21. studenog 2019. - 16:56

MORH potresa veliki skandal sa švercom oružja u kojem su sudjelovali i vojni piloti iz Zemunika, ali nije im to i jedini skandal.

Kako piše Dnevnik. hr, lani su vojnici helikopterom lovili vepra, a ročnica i instruktor zatečeni u nedoličnom ponašanju u autobusu.

U svim slučajevima skandala u hrvatskoj vojsci pokrenuti su stegovni postupci te podignute i optužnice, ali javnost je za njih doznala tek mjesecima nakon što su se dogodili, i to nakon objava u Dnevniku Nove TV, piše ovaj portal.

Podsjećaju kako su se u listopadu prošle godine, na povratku s vojnog hodočašća u Mariji Bistrici, ročnici u autobusu malo opustili uz koju kapljicu alkohola, te da je pritom u nedoličnom ponašanju zatečena ročnica sa svojim nadređenim.

Zbog svega je Vojna policija pokrenula istragu te je utvrđeno da su počinjeni stegovni prijestupi.

Navode da su, prenosi Dnevnik.hr, tijekom ispitnog postupka donesene odgovarajuće mjere u skladu sa Zakonom o službi u OSRH-u te je pokrenut stegovni postupak pred Vojnostegovnim sudom, koji je u tijeku.

Nadalje, javnost je tek osam mjeseci nakon događaja saznala da su vojnici u ožujku prošle godine helikopterom krenuli u lov na vepra na Dinari.

Zbog incidenta je podignuta i optužnica za kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova iz čl. 204. st. 2. Kaznenog zakona nakon što je Vojna policija provela kriminalističko istraživanje te je o tome izvijestila nadležno Općinsko državno odvjetništvo.

Protiv počinitelja su pokrenuti i stegovni postupci pred Vojnostegovnim sudom.

Nekolicina pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u lov se uputila nakon planirane obuke prilikom povratka u vojarnu, u nenaseljenom planinskom dijelu, prenosi ovaj portal.

U helikopteru su se nalazila i dva pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga OSRH-a, no utvrđeno je da oni nisu izravno sudjelovali u počinjenju kaznenog djela te protiv njih nadležno odvjetništvo nije podignulo optužnicu.

General Križanec: Bilo je sigurnosnih propusta na Zemuniku, od same kontrole i nadzora ulaska u vojarnu; Pilotima je zabranjeno letjeti, sad su prebačeni na uredske poslove

Doznali smo imena šestorice sudionika velikog skandala u MORH-u: policija je prijavila tri vojna pilota i trojicu civila, među njima je i vlasnik Auto salona BMW, ali i bivši dogradonačelnik Zadra!​

 

#SKANDAL U MORH-U

Izdvojeno

06. srpanj 2020 09:07