StoryEditor
Hrvatska‘najveći virus‘

Vlasnica apartmana na Jadranu šokirana incidentom u svom gradu: Moje kineske goste gađali su kamenjem, vikali su za njima ‘korona, korona‘

Piše S. J. T.
26. veljače 2020. - 20:00
ilustracija/Shutterstock, privatni album

'Maloprije sam dušu isplakala koliko mi je bilo teško gledati suze moje gošće Kineskinje koja bježi od virusa otkad je krenuo u Kini. Iz zdravstvenih razloga za njenog muža može biti kobno ako se zarazi koronavirusom, pa su se, oboje zdravi, odlučili na proputovanje (zdravi) - napisala je to u svom statusu na Facebooku RIječanka Maja Škufca, navodeći da joj je gošća kroz suze ispričala kako su ih u Rijeci djeca gađala predmetima i vikali za njima 'korona, korona'.

Kontaktirali smo Maju i pitali je više detalja.

Ta Riječanka nam je sve potvrdila, a i kineski gosti su se, kaže nam Maja, složili da njihova priča iziđe u javnost.

- Moja gošća se zove Fenice i kaže da sam ja jedina osoba koja ju je zagrlila osim njenog muža u posljednjih mjesec dana. Kaže i da sam jedini domaćin koji se našao s njima bez straha i bez distance, te su se prvi put osjećali kao dobrodošli gosti, a ne bolesnici ili bjegunci - navodi Maja.

- Fenice mi je rekla da su je djeca ispred katedrale Sv. Vida gađala nečim tvrdim i vikali za njima koronavirus. Djeca su ih gađala kamenjem, a mi smo ih prigrlili zagrljajem - kaže Maja koja ima poruku za napadače i njihove roditelje: 

- Ja sam stekla još jednog prijatelja, a vi se zapitajte čega se točno bojite... Smrti? Jer ono ljudsko je davno umrlo u većini vas - istakla je ta Riječanka. 

- Ostali smo još jedan dan u RIjeci. Želimo u miru razmisliti kako se vratiti doma jer se moj muž ne smije razboljeti. Kad je čuo da je virus došao u Rijeku i Zagreb postao je jako nervozan - navode pak kineski gosti. 

Maja je poslala i poruku svima koji se boje koronavirusa: 

- Najveći virus je panika i histerija. Stručnjaci su rekli da su najugroženije osobe one iznad 80 godina, te da je ovo kao malo jača gripa. Stoga ne shvaćam zašto se mora napadati ovako divne i skromne ljude poput mojih gostiju - kaže za kraj Maja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 22:27