StoryEditor
HrvatskaBERLIN U DUBROVNIKU

Vlahušić: Merkel je oduševio poziv Elfu

Piše PSD.
18. srpnja 2014. - 01:41
Angela Merkel bila je vrlo dobro raspoložena tijekom dolaska i boravka u Dubrovniku. Svi koji su je vidjeli uživo i na TV-u, vidjeli su da je zadovoljna dolaskom i svime, pa i onim tko ju je pozvao. Bila je zadovoljna i zbog Brazila, na čemu smo joj ministrica Pusić i ja čestitali.


Zanimala se za starost zidina i način održavanja povijesne jezgre. Iza Revelina sam joj pokazao ploču s oštećenim objektima u napadu na Grad, ukazao na blokove do sada obnovljenih kuća. Doznala je o kretanju broja njemačkih turista, a podsjetio sam je i na upućeni poziv za odmor njemačkoj reprezentaciji o trošku Turističke zajednice grada, što ju je mnogo razveselilo – rekao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić nakon boravka lidera država regije i njemačke kancelarke Merkel Dubrovniku, što je prošlo bez ikakvog incidenta i prigovora.

– Otvaranje Ljetnih igara, Croatia Forum, Summit 100 i Brdo-Brijuni proces su se poklopili u samo nekoliko dana i pokazali da možemo biti domaćini najznačajnijih priredbi, pa i skupa G-8. Premijer može pozvati, kad god želi, i skup 28 premijera EU-a jer Dubrovnik može biti politička prijestolnica bilo koje skupine, kao lani NATO-a: nitko se nije protivio, imali su maksimalno razumijevanje kad smo zatvorili Knežev dvor.

Službeni poziv Nogometnom savezu Njemačke je pozitivni marketing i očekujemo skori odgovor. Nije slučajnost jer nam slijedi snažni, ciljani marketinški nastup u Njemačkoj što je dio našeg osmišljenog plana – rekao je Vlahušić, te na opasku o hukanju Španjolaca kao jedinom incidentu, uzvratio:

– Španjolci kao bivši svjetski prvaci ne mogu pozdraviti političkog vođu novog prvaka!

A. KALAJDŽIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2021 10:28