StoryEditor

Vladimir Šeks uveseljavao sabornike: Evo Bebića, živa i zdrava!

Piše PSD.
2. listopada 2009. - 22:19

Nakon završene jutarnje rasprave Ivan Jarnjak, koji je predsjedavao saborskom sjednicom, pozvao je zastupnike da ne napuštaju klupe jer za minutu stiže predsjednik Sabora te će pristupiti glasovanju.

Za nekoliko minuta u predsjednički stolac umjesto Luke Bebića sjeo je Vladimir Šeks. Saborska opozicija je dobacivala: Gdje je nestao Bebić? Da mu se nije nešto dogodilo? Da nije preko noći smijenjen?

Ubrzo se iza Šeksovih leđa pojavio Luka Bebić, a sabornicom se prolomio smijeh i pljesak vladajućih. Nakon medijskih napisa o sukobima unutar HDZ-a i tobožnjih Šeksovih aspiracija da zasjedne na Bebićevo mjesto, sam Šeks situaciji je brzo doskočio.

 - Evo, stiže naš predsjednik Luka Bebić. Živ je i zdrav! Sve zlobne priče nisu utemeljene - uz smiješak je dobacio Šeks.

Sam Luka Bebić, uz Šeksovu opasku: “Stiže predsjednik” dodao je: “Predsjednik Sabora, da se krivo ne shvati...” Iako predsjednica stranke Jadranka Kosor nikad neće zaboraviti Bebićev ispad niti Bebić više može računati da će u ovom rasporedu snaga u HDZ-u biti presudan faktor, u HDZ-u su odlučili u potpunosti prekinuti medijski rat.

- Očito su neki očekivali kako će s premijerkom Kosor moći vrlo lako upravljati daljinskim upravljačem te da će se ona oko svega savjetovati s ‘velikim šefom’. Jadranki Kosor ne prijete nikakve “Sanaderove” snage, nego je ona iskoristila ovu neugodnu situaciju da ojača svoj autoritet u stranci i na čistac izvuče potpredsjednike da joj daju javnu potporu - uvjerava HDZ-ov visoki dužnosnik.

Tri isključivo Sanaderove vedete u vladajućem HDZ-u, Luka Bebić, Bianca Matković i Mario Zubović, svakako nisu snage koje bi Kosor mogle doći glave, uvjerava nas naš izvor.

A.B.K.

Vlada ‘jaše’ dalje

Na pitanje o napisima da je struja bivšeg premijera Sanadera želi smijeniti jer se “otela kontroli”, premijerka Kosor nije izravno odgovorila rekavši kako neće komentirati stranačke odnose u medijima.

- Imam punu potporu vodstva stranke - govori Kosor, a na pitanje o smjenama u Vladi odgovara kako bi ih bilo da za to ima potrebe.

I. Balen / EPEHA

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2021 16:23