StoryEditor
HrvatskaPOMOĆ

Vlada RH uputila kanader na gašenje požara u Grčkoj

Piše PSD.
17. lipnja 2012. - 14:45
Vlada RH donijela je danas odluku o upućivanju jednog zrakoplova Oružanih snaga Republike Hrvatske tipa Canadair CL-415, s dvije posade od ukupno devet pripadnika Oružanih snaga RH, u Grčku na gašenje požara.

Iz Odnosa s javnošću Vlade RH priopćeno je da je Vlada Republike Hrvatske održala danas telefonsku sjednicu, na kojoj je donesena Odluka o upućivanju jednog zrakoplova Oružanih snaga RH, tipa Canadair CL-415, s dvije posade od ukupno devet pripadnika Oružanih snaga RH, u Helensku Republiku radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara na području Južne Attice kod grada Keratea, na razdoblje od tri dana.

Kako se navodi u obrazloženju, odluka je donosena na temelju Zakona o Vladi RH, Zakona o obrani i Zakona o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga RH, policije, civilne zaštite te državnih službenika i namještenika u mirovnim operacijama i drugim aktivnostima u inozemstvu, a uz prethodnu suglasnost predsjednika Republike Hrvatske.

Odluku o upućivanju pripadnika Oružanih snaga RH u Helensku Republiku radi pružanja humanitarne pomoći, na temelju odluke Vlade RH, donijet će predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH, navodi se u priopćenju.

H
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 05:10