StoryEditorOCM
Hrvatskaglavna tema

Vlada povećala plaće Plenkoviću, Milanoviću, ministrima, deblje bušte stižu već u kolovozu: ‘Napokon su stvoreni uvjeti‘

Piše Vijesti SD
25. srpnja 2024. - 13:13
Zagreb, 040724. NSK. Hrvatske Bratske Zajednice 4. Redovita sjednica Vlade. Na fotografiji: Andrej Plenkovic.Goran Mehkek/Cropix

U Zagrebu se održava 15. sjednica Vlade Republike Hrvatske, a uvodni govor održao je premijer Andrej Plenković.

Na samom se početku osvrnuo na pokolj u Daruvaru u kojem je umirovljeni vojni policajac Krešimir Pahoki ubio šest osoba, prenosi N1.

“Šokirani smo monstruoznim činom koji je rezultirao sa šest poginulih osoba i još toliko ranjenih. Intenzivirat ćemo akcije za vraćanje ilegalnog oružja koje posjeduju građani”, rekao je Plenković.

Komentirao je i potez kojim je Hrvatska proglasila Andriju Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore, Milana Kneževića, zastupnika u Skupštini Crne Gore te Aleksu Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore, nepoželjnima te se složio s odlukom zbog izjava i postupaka koje vuku, a idu u smjeru narušavanja odnosa.

Također, pohvalio je rezultate turističke sezone zbog više noćenja, boravaka i povećanje prometa, kako zračnog, tako i cestovnog. Pohvalio je i nabavu šest elektrodizelskih vlakova te druge projekte.

Ipak, glavna tema je rast plaća. Njemu, Zoranu Milanoviću i predsjedniku sabora Gordanu Jandrokoviću plaće će rasti za 2500 eura, a veći iznosi trebali bi im na račune sjesti već u kolovozu, s plaćom za srpanj.

“Godinama nije mijenjana plaća državnih dužnosnika, a sada su napokon stvoreni svi uvjeti za to. Ministar Damir Habijan ima zadaću da do kraja godine predloži cjelovito rješenje o uređenju dužnosničkih plaća.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:32