StoryEditor
HrvatskaNITI JEDNA NAKNADA ČLANOVIMA NADZORNIH ODBORA I UPRAVNIH VIJEĆA NEĆE BITI VEĆA OD 2000 KUNA

Vlada: Od članova Nadzornih odbora uzeti 40 milijuna kuna

Piše PSD.
2. travnja 2009. - 22:04

Ulaskom u NATO savez ostvarili smo pola plana euroatlantskih integracija, ostatak se odnosi na ulazak u EU gdje su nam se ispriječili neki balvani, ali ćemo ih ukloniti, poručio je premijer Ivo Sanader, pozvavši građane da prilikom podizanja hrvatske zastave u sjedištu NATO-a 7. travnja ove godine obilježe taj dan isticanjem državnih simbola diljem države.

Svih 19 saborskih amandmana ukupne vrijednosti 535 milijuna kuna na rebalans ovogodišnjeg proračuna Vlada je jednoglasno odbacila, ali je pritom, na intervenciju svoga potpredsjednika Slobodana Uzelca, ostavila otvorenu mogućnost razgovora sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom o prijedlogu te stranke u vezi s proračunom.

- Uvijek smo otvoreni za razgovore, no svi moraju shvatiti da su krizna vremena – komentirao je premijer, navevši kao primjer poštivanja teške situacije u zemlji i odluku njegova kabineta o smanjenju iznosa naknada članovima nadzornih odbora i upravnih vijeća u državnim tvrtkama.

Prema riječima potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešič, ubuduće nijedna naknada članovima nadzornih odbora i upravnih vijeća neće moći biti veća od 2000 kuna.

U pitanju je, tvrdi Adlešič, štednja, ali i uravnoteženje tih naknada jer je, kako kaže, bilo slučajeva članova nadzornih odbora koji su primali osam tisuća kuna, pa i više od toga, i to u tvrtkama gubitašima.

- Ovime ćemo uštedjeti između 30 i 40 milijuna kuna, a ako je to nekome malo, podsjetila bih da se za taj iznos može opremiti oko 200 informatičkih učionica u našim srednjim školama – poručila je Adlešič, navodeći kako naknade prima oko 600 nadzornika i 900 članova upravnih vijeća. Vlada će već idućeg tjedna staviti na svoj dnevni red i plaće menadžera u javnim poduzećima.

V. MARJANOVIĆ
foto: cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. siječanj 2021 01:03