StoryEditor
Hrvatskakolinda ih odbila

Višnja Pevec pisala Milanoviću: Sigurna samo da će Hrvatska Vašom zaslugom postati druga Švicarska. Molim Vas ujedno, pomilujte mog Zdravka

Piše A.B.K.
11. veljače 2020. - 09:56
Neja Markičević/HANZA MEDIA

Iako još nije položio ni prisegu novom predsjedniku države Zoranu Milanoviću već su počela pristizati pisma za pomilovanja. S molbom mu se obratila i Višnja Pevec koja traži da pomiluje njezina supruga Zdravka Peveca.

Županijski sud u Bjelovaru nedavno je odbio žalbu Zdravka Peveca za odgodu odlaska u zatvor iz zdravstvenih razloga i on se sad nalazi na odsluženju kazne. Osuđen je na dvije godine i deset mjeseci zatvora, a polovica te kazne preinačena mu je u uvjetnu. S obzirom na vrijeme provedeno u pritvoru, ostalo mu je još 11 mjeseci iza rešetaka.

 Pismo je supotpisao i suprug, a zajedno podsjećaju Milanovićeva na njegova predizborna obećanja u kojima se je kritizirao "korumpirani HDZ".

- Nismo ni sumnjali u vašu pobjedu i sigurni smo da će Hrvatska vašom zaslugom procvasti i postati druga Švicarska - piše bračni par Pevec.

Podsjećajući na vrijeme prije 12 godina kad je Grupa Pevec zapošljavala 4000 ljudi, ostvarivala promet od 3,5 milijardi kuna i dobit od 100 milijuna, vrijedila više od 3 milijarde kuna, kao glavnog krivca navode bivšeg HDZ-ovog ministra financija Ivana Šukera.

Upravo njega okrivljuju za prvu blokadu tvrtke Instalotehna d.o.o. koja je bila u sastavu Grupe, koja je preuzela zaprešićke Unijametale koji su imali značajan dug prema državi. Krenuo je, kažu, domino efekt s blokadama povezanih tvrtki prema propasti i stečaju.

Na Badnjak godinu dana kasnije na red je došla i matična kuća Pevec nad kojom se otvara stečaj nakon što ju je blokiralo Ministarstvo financija. Bračni par tvrdi kako do stečaja nije trebalo doći jer je imovina Grupe bila tri puta veća od duga.

“Da nije bilo mojih roditelja danas bi bili na ulici. Sve su nam uzeli, blokirali sve račune, uzeli nam ime i još supruga hoće strpati u zatvor – žali se Višnja Pevec i moli Milanovića da “pomiluje supruga od kazne zatvora jer su pošteno radili i stvarali sve za dobrobit naše države, nisu uzimali dobit nego gradili centre i otvarali nova radna mjesta…”

Pevecovi su već tražili pomilovanje od Kolinde Grabar Kitarović, ali je njihov zahtjev odbijen, zbog, kako tvrdi, Višnja Pevec nedostatka liječničkih dokaza o zdravstvenom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 19:53