StoryEditor
HrvatskaOPĆA BOLNICA ZABOK

Virus se širi po hrvatskim regijama, a povećan je i broj oboljelih na respiratoru: jedna od zagorskih županija tražit će nošenje maske na otvorenom

Piše HINA
23. travnja 2021. - 16:47
Goran Mehkek/cropix

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 56 novozaraženih, žarišta nema, a budući da se virus proširio po cijeloj županiji, Stožer će zatražiti obvezno nošenje maski i na otvorenome gdje je veći protok ljudi, rečeno je u petak u Zaboku. Od četvrtka se oporavilo 59 osoba, tako da su trenutačno aktivna 522 slučaja, a u samoizolaciji su 1133 osobe.

- U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 36 pacijenata, među kojima ih je pet na respiratoru, a 10 pacijenata je u bolnici u Krapinskim Toplicama- rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek i dodao da je broj novooboljelih na 100.000 stanovnika u proteklih sedam dana 281.

Rekao je i da će Stožer predložiti Nacionalnom stožeru da donese mjeru obveznog nošenja maski i na otvorenome, ondje gdje se očekuje veći protok ljudi.

- To se odnosi na tržnice, prostore oko trgovačkih centara i vjerskih objekata- rekao je Ferek Jambrek. Ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina istaknuo je kako je ponovno otvoren intenzivni covid odjel zbog većeg broja pacijenata.

- Povećan je broj pacijenata na respiratoru, trenutačno ih je pet. S obzirom na pacijente koji se nalaze na odjelu i u kakvom su stanju, očekujemo i dalje povećanje tog broja- rekao je Vančina.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Jadan rekao je da su dosad prvom dozom cijepljena 2192 zdravstvena djelatnika, a drugom dozom 1801.

- Gotovo 20.000 ljudi je već sada obuhvaćeno ovom akcijom cijepljenja u našoj županiji, a za idući tjedan je najavljena manje-više slična količina cjepiva koja je bila i sad- dodao je Jadan.

Župan Željko Kolar rekao je kako je donio odluku da se i sljedeći tjedan nastava u školama održava po dosadašnjem modelu.

- Kompletna osnovna škola ide po A modelu, kao i svi maturanti i završni razredi, a ostali razredi srednjih škola idu po kombinaciji B i C modela- rekao je Kolar.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2021 03:33