StoryEditorOCM
Hrvatskatri opomene

Vidović Krišto prozvana da je nudila mito od 100.000 eura pa poludjela na HDZ: ‘Prestanite se kesiti u Saboru...‘

Piše vijesti sd
11. ožujka 2024. - 14:23

Na sjednici Sabora u ponedjeljak, nakon citiranja Gibonnijevih stihova o ‘"sveticama i kurvama", raspravu je dinamizirala Karolina Vidović Krišto, predsjednica stranke Odlučnost i pravednost.

Ona je predložila je da se donose zakon prema kojem "Plenkovići, Jandrokovići, Milanovići i Šeparovići smiju krasti tako da sve bude transparentno".

Na tu izjavu reagirali su HDZ-ovi zastupnici i poručili joj da "glumi veliku pravednicu, a s druge strane nudi mito od 100 tisuća eura".

Oni su se referirali na 13 godina star slučaj o kojem je nedavno za Glas Slavonije govorio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić. On je izjavio da mu je Vidović Krišto došla u ured u Vladi i ponudila mito od 100.000 eura ako joj pomogne u rješavanju lokacije za jedan novi trgovački centar u Vukovaru.

image

HDZ-ov zastupnici pozivali su se na intervju državnoga tajnika Ministarstva poljoprivrede Mladena Pavića o Vidović Krišto

Željko Puhovski/Cropix

"Karolina je započela priču za što me treba: "Znaš, plaće na HRT-u i nisu neke naročite pa se čovjek mora snalaziti okolo i dodatno raditi. Tako ti i ja radim za jedan strani trgovački lanac. Pomažem im u rješavanju i pronalasku lokacija za izgradnju novih dućana... već sam im riješila 5-6 lokacija za nove dućane i to mi je super plaćeno. Tebe sam trebala da mi pomogneš za jedan novi centar, to ti je u Vukovaru" - napisao je Pavić u svojoj izjavi, uz dodatnu telefonsku potvrdu o autentičnosti, piše Glas Slavonije.

Je li bila u nekom poslovnom ili drugom odnosu sa stranim trgovačkim lancem u Hrvatskoj, lobirala za njih i nudila poslove upitao je zastupnicu i ministar Ivan Malenica.

"Prestanite se smijati, uništavate državu i kesite se u Saboru, za vas je ljubav krasti hrvatske građane, klevetati i lagati", odgovorila je predsjednica OIP-a, poslije čega je dobila tri opomene pa je isključena sa sjednice.

image

I ministar pravosuđa Ivan Malenica pitao je zastupnicu o mitu

Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:26