StoryEditorOCM
Hrvatskau restoranu

Vidović Krišto prijavila Šeksa zbog prijetnji: ‘Unio mi se u lice i rekao da je mnoge ušutkao i ubio‘

Piše Vijesti SD
7. prosinca 2023. - 07:44

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto podnosi Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv pročelnika Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimira Šeksa, bivšeg predsjednika Sabora.

U njoj navodi da joj je u srijedu u poslijepodnevnim satima on prišao u zagrebačkom restoranu Purger i, unoseći joj se u lice, vrijeđao je i upućivao joj prijetnje, prenosi Novi list.

“Uz osobne uvrede rekao mi je da je on “mnoge osobno ušutkao i ubio”. Na moje pitanje hvali li se time, odgovorio je da je “ponosan na njih”. Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana. Osobno nemam nikakvog straha, ali vas upozoravam da ste dužni postupiti protiv nasilja i prijetnji vladajućih moćnika, jer Vladimir Šeks je savjetnik predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića, dakle osoba u najužem krugu političke moći te se njegove prijetnje moraju ozbiljno uzimati u obzir.

Potpuno je jasno da moja borba za pravednu, uređenu i europsku Hrvatsku nailazi na strah struktura kojima pripada Vladimir Šeks, što potvrđuje i opisana agresivnost te konkretne prijetnje nasiljem, a koju tijela državne vlasti moraju spriječiti”, napisala je predsjednica OIP-a u kaznenoj prijavi DORH-u, tvrdeći, znači, da je opisanom incidentu nazočio i HDZ-ov zastupnik Šarić, pomoćnik glavnog tajnika stranke, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. ožujak 2024 17:49