StoryEditorOCM
HrvatskaBurno u Saboru

Vidović Krišto optužila Plenkovića da se ponaša kao u ‘skupštini Jugoslavije‘, Grmoja mu rekao da ‘u Hrvatskoj glumi velikog baju, a u Bruxellesu je mali miš‘

Piše PSD
12. srpnja 2021. - 13:20

Sabor je zasjedanje nastavio raspravom o Izvješću predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o održanim sastancima Europskog vijeća. Nakon Plenkovićeva govora, uslijedila su pitanja premijeru.

Karolina Vidović Krišto u svom pitanju premijeru rekla da je Kazimir Bačić na čelo HRT-a došao namještenim javnim natječajem te je nabrojala neke od afera. “Tko vam daje pravo da utječete na medije i pravosuđe?”, pitala je Plenkovića, izvještava N1.

"Još jedna patetična tirada bez argumenata. Bačića je birao Sabor, a ne Vlada. Ako baš želite konkretno, ja gospodina Bačića nisam ni poznavao dok ga nisu izglasali. Sve što insinuirate je krivo. Ako mi kontroliramo hrvatske medije, onda to činimo nekako mazohistički”, rekao je premijer.

image
Nikola Grmoja: Moje stavove Plenković naziva huškanjem prema manjinama, dok Orbanove ne smije tako okarakterizirati
Damjan Tadić/Cropix

Za povredu poslovnika opet se javila Vidovoć Krišto koja premijera optužuje da se ponašao kao u “skupštini Jugoslavije” te da bi bilo najbolje da se premijera pošalje van.

Mostov Nikola Grmoja zatražio je stanku “kako bi se konzultirali o licemjernim stavovima premijera”.

“Moje zalaganje za to da roditelji odgajaju djecu u skladu sa svojim uvjerenjima naziva huškanjem stavovima prema manjinama, dok istovremeno ne smije i ponaša se kao mali miš prema Orbanu čiji puno stroži zakon u odnosu prema LGBT zajednici ne smije ovako okarakterizirati kao moje stavove. Time pokazuje da zapravo u Hrvatskoj glumi velikog baju, a u Bruxellesu je mali miš. Ali to svi vrlo dobro znamo. Ja ću ostati pri svojim stavovima, ali nikad neću huškati prema bilo kome, to ostavljam vama”, rekao je Grmoja.

Predsjedavajući Gordan Jandroković upozorio ga je da bira riječi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 17:03