StoryEditorOCM
Hrvatskagreška u proizvodnji

Veliki trgovački lanac iz prodaje povlači serije popularnog proizvoda; mogu izazvati požar. pozivaju kupce da ih vrate

Piše vijesti sd
17. srpnja 2024. - 14:32
Švedski trgovački lanac pozvao je kupce da vrate sporni proizvod, nije potrebno imati ni računKirill Kudryavtsev/Afp

Događa se da u velike prodajne lance uđu proizvodi koji su potencijalna opasnost za korisnike. Tako je IKEA, veliki trgovački lanac koji prodaje namještaj te različite kućanske potrepštine, objavio da iz prodaje povlači određene prijenosne punjače VARMFRONT, i to zbog opasnosti od požara.

Osim što su povukli serije navedenih prijenosnuh punjača iz prodaje, iz trgovačkoga lanca su pozvali sve kupce koji posjeduju određene serije punjača navedene marke da ih "odmah prestanu upotrebljavati i jave se tvrtki IKEA kako bi dobili zamjenski proizvod ili puni povrat novca". 

Riječ je o VARMFRONT prijenosnome punjaču od 10 000 mAh (broj modela E2038) s oznakom datuma (GGTT) 2313, 2316, 2318 ili 2319, ili VARMFRONT prijenosnome punjaču od 5 200 mAh (broj modela E2037) s oznakom datuma (GGTT) 2318, 2319 ili 2322.

image

Prijenosni punjači VARMFRONT, čije se neke serije povlače iz prodaje
 

Screenshot IKEA

- IKEA proizvodi razvijeni su prema strogom programu procjene rizika i detaljno ispitani kako bi se osiguralo da mogu izdržati izazove svakodnevnog života kod kuće te da su u skladu s važećim zahtjevima i propisima na svim tržištima na kojima IKEA posluje.

Unatoč tome, primijetili smo da određeni VARMFRONT prijenosni punjači mogu predstavljati opasnost od požara zbog greške u proizvodnji. Ova greška izolirana je za proizvode s prethodno spomenutim oznakama datuma. Stoga se ovi VARMFRONT prijenosni punjači povlače. VARMFRONT prijenosni punjači s drugim oznakama datuma nisu obuhvaćeni ovim povlačenjem.

VARMFRONT prijenosni punjači sa spomenutim oznakama datuma mogu se vratiti u bilo koju robnu kuću IKEA i tako ostvariti zamjenu proizvoda ili povrat cjelokupnog iznosa. Dokaz o kupovini (račun) nije potreban, poručili su iz lanca.

Detaljnije upute mogu se pronaći na stranicama trgovačkoga lanca.

image

Važni brojevi na punjaču koji otkrivaju treba li ih vratiti ili ne

Screenshot IKEA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:22